Kaj ste početli ta konec tedna? Šli na zrak in sonce v soboto, ker vam "virus ječa" preseda? Ste se tresli ob kaki policijski nadzorni točki, da kršite katerega od odlokov, novih odlokov, sprememb odlokov? Ste v nedeljo morda računali kdaj se boste cepili potem, ko je minister za zdravje alias šef vlade dejal, da cepivu marsičesa sploh ne ve...

Zdaj se lahko skupaj vprašamo ali smo vsi nori? Ali pa je...? Ko ima en človek na grbi celoten boj proti epidemiji (v dveh vlogah), ima čas ta vikend sramotiti Slovenke in Slovence. Ko ga namreč evropska poslanka spomni na zdrs kariere (ali čestitko Trumpu + konservativcem za zmgo na volitvah), se vehementno spreneveda in terja odgovor, ki ga zadane kot klofuta, ko mu čivkne nazaj evroposlanka z - resnico. Z dejstvom. Z dokumentom.

MI PA ZARDEVAMO. KER IMAMO ČLOVEKA, KI JE PRAV TAKO NARCISOIDEN KOT NEKDO, KI ODHAJA. KI NI ZMOŽEN REČI JASNO IN GLASNO: NO, TU SEM GA PA POLOMIL. KER GA ON NIKOLI NE POLOMI AMPAK GA LOMIMO VSI MI, KI TEGA NE RAZUMEMO. KI ČIVKA ČEZ VIKEND NAMESTO, DA BI ŠTEL DOZE CEPIVA IN DELAL RAZPORED, KDAJ BO KDO CEPLJEN. KI NI DOJEL, DA JE PONEUMLJANJE LJUDI TERJALO PET ŽIVLJENJ. KI NE SPREJEMA, DA JE RESNICA LAST VSEH IN NE ENEGA POLITIKA. KI...

Tole ni kakšen politični pamflet. Pa ga lahko kdorkoli kot takega vzame. Sam sem prepričan, da za dobrobit Slovenije moramo imeti resno desno stranko kot tudi sredinsko in levo...Ampak: nočem več, da me sramoti predsednik vlade z nesmiselnim narcisoidnim, arogantnim, zlovoljnim prikazovanjem Slovenije Evropi in svetu! Sram me je in jezen sem, ker me nekdo vztrajno tlači pod okrilje politikov kot je Orban in podobni. Ker me nekdo na čelu te države prepričuje, da je v ZDA zmagal tisti, ki je poslal množice nad parlament lastne vlade.

Ni problem v prepričanju Janeza Janše. Problem je v ravnanju. Slednje je v sramoto vsem - ne glede na to, koga volimo! Ali pa smo mi vsi res nori in je pameten, brez napak samo eden?

Slovenija je talec norosti.