Pa so zopet tu, nagrade. Novinarske. Za izstopajoče dosežke ipd. Zatorej: čestitke. Podeljuje jih Društvo novinarjev (delne) Slovenije. Ker imamo še eno društvo, ki je odgovor na to društvo in podeljuje svoje nagrade - svojim. Oboji se izključujejo po kriterijih in seveda nagrajencih. Pa saj človek niti opazil ne bi, če se ne bi spomnil, kako je - na primer - z dvema poloma novinarske resnice danes. Pa sem imel priložnost delalti z ljudmi obeh polov...Žal.

Na eni strani je zdaj Bojan Požar (pa Peter Jančič in podobni liki...), nekoč pomemben partijski kader in urednik glasila in oznanjevalec resnice. Danes je na drugi strani, svojo poklicno pot bi rad pozabil. Pa so bili še kako dobrodošli tudi evri iz državnih podjetij...

Na drugi strani je Primož Cirman z svojo četico. Le kolikokrat je predaval o raziskovalnem in preiskovalnem novinarstvu! Kako se je sončil v medijskem soju žarometov! Danes dela za Odlazkov imperij, ker je živeti treba. Prej se je napajal pa na državnem Telekomu.

Nič nimam proti, sam sem delal za lastnika, ki mi ob mojem odhodu ni rekel bev ne mev - jaz pa njemu tudi ne po 40 letih pisanja Dnevnika. Mi je že prej dal vedeti, da sem zanj le strošek, ki hodi, diha in mu manjša profit. Potem sem delal za občino=župan=državo. Odlična izkušnja: nikdar nisem tega skrival in še danes je to zanimivo poglavje in nič nimam proti, če ga kdorkoli presoja kakor hoče.

Vmes pa sem že zdavnaj zapustil Društvo novinarjev (delne) Slovenije. Oni pa me niso zapustili in so letos sprejeli v obravnavo politikovo pritožbo čez moje delo. No, s tem se srečujem od takrat, ko me je kranjska partija skušala kaznovati tako, da mi preprečijo gradnjo doma kjer živim! Hec je v tem, da v pol leta še niso odločili in da sem jim napisal, da jih sploh ne štejem za relevantne: neko društvo si namreč vzame pravico presojati delo ljudi, ki niso člani društva in nimajo vpliva na akte, volitve, nič! Meni gre na bruhanje ob misli, da me presojajo ljudje, ki so molčali, ko so mi skušali požgati dom. Zato se seveda ob nagradah in priznanjih teh novinarskih (obeh) društev delne Slovenije samo nasmehnem: ni bolj razdeljenega, razklanega, skreganega ceha kot je novinarski v Sloveniji....