Pomislite: ena od evropsko odmevnih novic o raciji belgijske policije na gej zabavi niti z besedico ni omenjena pri "doajenu žurnalizma" in nesojenemu politiku in "ubijalcu karier"....Požarišče je treba zavarovati, pravijo gasilci. Enako ista odmevna novica ni niti z besedico omenjena pri mediju, ki je - da počiš od smeha - prvi med resnico ljubnimi. Glavni junak zgodbe pa je tisti madžarski politični trdorokec, ki je proti gejem....dokler ga ne najdejo golega med njimi!?

A ima zgodba tudi drugo plat. Kako lahko državna STA našega gorenjskega novinarskega veterana Bojana Veselinoviča iz Tržiča lepo oglašuje v mediju, ki je v lasti zasebnega kapitalista? Ni problema: od vlade dobiš dva milijona in deset jurjev pretočiš v medij kjer si nekoč bil "najboljši pisec"! Če bi posplošili (in ni treba posebnega napora), je Janez Janša posredno plačal oglas imperiju Bojana Petana...Je bil med tistimi, ki so bili deležni denarja za oglaševanje državne tiskovne agencije še kak drug medij? So oglaševali na (ne smejte se...) Novi 24 ur kjer so solastniki madžarski kapitalisti, ki dobro sodelujejo s stranko kjer je eden glavnih prikriti gej, ki javno - preganja geje!?

Gniloba in trohnoba prepletenosti naše medijske scene s politiko je žal vedno hujša. Največ k temu prispeva aktualni predsednik naše vlade, žal. Twito ne bo nič čivknil o prijateljskem evroposlancu, ki je pokazal neverjetno politično hinavščino, spolne usmerjenosti pa se ne dotikamo....Zato pa bo treniral strogost na agenciji, ki je njegova, državna, vladna ipd.

Vse to mi plačujemo. V takih primerih sem neskončno zaljubljen v trmo in v Trmo. V trmasto pisanje. Ne zato, ker bi bil morda kaj drugačen od sta-jev, požarov, prvih resnicoljubcev....vsi smo v istem košu. Le kupiti se ne dam(o). Dobro ali slabo pišem(o) o Kranju in širše z absolutno močjo svobode. Res je: grešimo, kiksnemo, udarimo mimo, prezremo ipd. marsikaj in marsikdaj. Ampak je tako dober občutek, da to naredimo brez dolga komurkoli. Pa ne glede kaj si kdorkoli o tem misli....