Ko ga gledam, me je preprosto sram. Človek, ki izhaja iz tiste politične opcije, ki hoče "novo in drugačno Slovenijo", je slabši od tistih na katere kaže s prstom. Hojsanje je nov izraz početij, ki pa so - del politike Janeza Janše. Lahko jih kritiziramo (če smo na levi strani spektra, ki je resnično bolj drekastih kot mavričnih barv) ali pa odobravamo, če smo pač verniki Tita po Titu oziroma edinega politika, ki (zase) nima konkurence. A če se nam vsaj zdi, da smo daleč od vsega tega (pa dejansko ne moremo biti, priznam), potem se ob parceli na naši obali lahko res samo zgrozimo: pošteni politik? Pošteni minister? Poštena stranka? Poštena cena? Pošten sosed (bivši župan Kopra)? Pošten zaslužek?

Ne, njega bodo ali so politični sodrugi ubranili kot bodo ubranili parcelo z razgledom na morje po preprosti logiki: kaj je šele Janković pokradel, mi smo nič....Ravno to pa nas lahko znova in znova prepriča, da ljudje ne hodijo zaman na proteste (z levičarskim predznakom, to je treba priznati). Take svinjarije nas namreč učijo tegale nauka: bojte se poštenjakov in hojsanja, bojte se jih in nikdar jim ne dajte oblasti! Zato, ker nam prodajajo svojo drugačnost, doslednost in kar je najhuje: delo za državo, državljane.

Oprostite, ima me, da bi vsakega, ki mi to frazo proda, pošteno na gobec. Ne fizično, tako v prispodobi. Fizično si ne bi upal niti zmogel. Ta arogantni fris pa me bo preganjal še zelo dolgo s sliko njegovih "sodrugov v parceliranju Kolombana"! To vse pove in pokaže. Jasno: kriv je tisti, ki take stvari odkrije, ker je: komunajzar in levičar in je kradel pol stoletja in...

Piveciranje političarke, ki je bilo vredno malo požrtij in zastonj spanja se je potem potrdilo z več deset jurji spornih poslov. In še vedno se nam smehlja in vztraja. Kot tudi tisti, ki je razgled na slovensko morje domoljubno in tako slovensko dobil šele, ko se je (vsaj poslovno ali "poslovno") oženil z ljudmi svojega kova! Jutri mi bo urejal vsakdan in jutri. IN ZATO ME IMA, DA BI NA GOBEC KAR SEBE!