Javne zadeve so največkrat močno osebne. Ker sem sam (si domišljam...)javna osebnost, imam izredno visok prag tolerance do tega, ko me kak lokalni politik zmerja "na fejsu" ali ko mi kdo od karkoli prizadetih z mojim pisanjem vrne "šilo za ognjilo" kot s reče.

Ko pa v mediju, ki ga kot davkoplačevalec plačujem iz lastnega žepa in si njegova lastnica izplačuje lahko dobiček, najprej nekdo dopusti političen oglas, ki je dejansko lažniv pamflet, pogledam medij in njegov ustroj in ugotovim: medijska kraljica Gorenjske je gospa, ki je obenem lastnica, urednica, direktorica tega medija. Le zakaj ne: smo na trgu, priznamo tržne zakonitosti, odnose in pravila. Droben dodatek: vse to plačujem sam in še okoli 200 000 Gorenjk in Gorenjcev iz občinskih proračunov. 10 (deset) 000 000 (milijonov) evrov za glasila KS, občin ipd. - vse iz proračunskega denarja! Zato sklenem, da svinjarij na lasten račun, ki bi jih sam plačeval, ne bom molče dol požrl.

Pa sem najprej zmagal na oglaševalskem področju kjer je bilo pravnomočno ugotovljeno, da sta me strančica (pro)padlega politika(nta) v spregi z medijsko kraljico pljuvala nezakonito oziroma nepravilno oziroma škodljivo! Zmage sem bil vesel, ker se je izkazalo, da medijska kraljica lahko gorenjske politike, župane, stranke ipd. leta in leta "molze" za proračunski denar, a tudi zanjo raste palica (pa zame tudi, neštetokrat že...priznam).

Potem sem napisal popravek k objavi, ki je bila (moje osebno mnenje bralca) skrpucalo napačnih dejstev. Predlagal sem takojšnjo objavo, ker se bo sicer lahko vsebina popravka spremenila. In se je - dvakrat. Medijska kraljica temu ni sledila, ker je nihče zakonsko ne drži za vrat po tej plati. In si je dovolila "svinja(ma)rijico": zraven je objavila PRIPIS K POPRAVKU česar ne bi smela storiti. Kot ne bi smela objaviti političnega oglasa kjer so svinjali po meni. To je storila v mediju, ki ga obvladuje, v medijski pokrajini, ki jo lepo plačuje. Toda zopet ne bom in nisem tiho: naj se izkaže, ali je bil njen (zame osebno poniglav) poskus, da s pripisom razvrednoti moj popravek (čeprav je bila na to opozorjena...) zakonit, ali ne!

Ko se te loti medijski monopolist in zraven kapitalist, ki ga "futram" kot davkoplačevalec Kranja in te države, naj bi človek pokleknil pred silo, močjo ipd. Kakor kdo!