Napoleon je rekel: "Ljubim izdajo, ne maram pa izdajalcev!" Ker je pot do dobljene bitke vedno mogoča z vsem kar prinese (tokrat politična) vojna, seveda izdaj te ali one vrste ne manjka. Bi bilo grdo zapisati, da je Mateja Udovč - izdajalka? Ker kot Kranjčanka pomaga razbiti mestno občino kjer živi in kjer je dobila glasove za stranko, ki je utemeljila "antiJanša politiko"? Nisem pristaš takih obdolžitev in predalčanja.

Toda, ko na kongres SMS pride vzneseno pozdravit udeležence Jelko Kacin, se mi - oprostite - "zagravža" marsikaj. To je tisti Jelko, ki je bil nesojeni grobar nekoč vodilne stranke LDS? To je tisti Jelko, ki je doma z Begunjske ulice v Kranju, stanuje pa v Besnici in zdaj pozdravlja tiste, ki jim politična praksa narekuje, da - Kranj okrnijo, razcepijo, zmanjšajo? No, ja: treba je biti razumevajoč...V Celje je prišel nekoč "antiJanša" stranko pozdravit - kajpak - Janša. Ker je zdaj to "zaJanša" stranka in v njej poslanka Mateja iz Bitenj, ki je Kranjčanka in si prizadeva razbiti Kranj!? In če je prišel "veliki vodja" h "kozjanskemu biku" (tako se rad sam imenuje šef SMC....), je prišel tudi "potrčko" s političnim kravjim želodcem...

V Sloveniji sem na levi in desni doživel kot opazovalec in davkoplačevalec vse izdaje in izdajalce. Med drugim sem doživel kot novinar razstavo, ki jo je Jelko Kacin pripravil o - samem sebi!? Zakaj bi se mi torej zdelo zavržno, če je šel kot del aparata, ki vodi državo - v Celje in je tam nekam lezel stranki in politiki, ki si prizadeva, da naš Kranj okrni, razcepi, razbije ipd. Verjetno je to v kakem političnem interesu ali pa je to v osebnem interesu Mateje, ki ji "štango drži" javno Jelko - oba Kranjčana.

Kranj in Kranjčanke in Kranjčani bomo ves ta neprijeten vonj iz politične kuhinje preživeli. Prav tako bomo preživeli, da "kozjanski bik", "veliki vodja" in potrčki in vsi ostali nekje odločajo o tem, kaj bo s Kranjem. Prepričan pa sem, da bo naslednje leto dovolj trenutkov odločitve, ko bomo pokazali, da nismo pozabili na to, kdo je komu lezel nekam za politično preživetje!

Miran Šubic, Kranjčan s srcem

ps

Branko Grims s Primskovega o razbitju Kranja Trmi ni odgovoril na vprašanja po mailu, telefonu, SMS....