Srbski mojster loparja je verjetno najboljši vseh časov. A žal ne bo največji. Ker je za to potrebno še nekaj več. Ste kdaj spremljali in navijali zanj, ko se je boril proti občinstvom na velikih turnirjih kjer jih je z zmago utišal ali prisilil k - odobravanju, stoječim ovacijam. To je on, Nole.

Danes so se v Avstraliji odločili, da ni nad nami vsemi in da ni niti (teniški) bog. Preprosto zato, ker je samo človek kot vsi mi. Vsak ima pravico do (ne)cepljenja proti virusu. A vsak nosi posledice odločitev. To je osnovno načelo in se lahko vsi anticepilci na glavo postavijo! Ko je eden najboljših športnikov na svetu preizkušal sebe, je testiral vse nas. Ko se je začel zapletati z izgovori, se je pa osmešil kar se mu na igrišču ne zgodi pogosto ali nikoli. Ta in ta dokument je izpolnil nekdo drug, okužen je odgovarjal novinarju, ki tega ni vedel....bil v javnosti tam in drugod, potoval po svetu ipd. Banalne napake čiste anticepilske podobe.

Mnogi bi mu zaploskali, če bi ostal doma. In sporočil, da manjka "tam spodaj" zaradi svojih načel, odnosa do svojega telesa in sebe. In vseh nas. Izkazal bi se za anticepilca z načeli. Kar je sprejemljivo. Ni pa tega treba upoštevati.

Tako je pravičnost dobila neko obliko na kontinentu kjer od nekdaj pazijo, da jim ne prinese obiskovalec vseh mogočih okužb, bolezni. Za rastline in živali jim gre. Zdaj tudi za ljudi. Da mojster ne bo vihtel loparja (če se kaj ne spremeni), je dejansko priznanje tistega kar je sam (ne)posredno zanikal kot mnogi drugi tudi v našem okolju: virus je, okužbe so, bolezni in smrti so - zato "ven iz naše države kjer pravila veljajo za vse"! Čeprav je to zadnje zapisano iluzija, ji je treba tokrat verjeti. Konec sem napovedal 12. januarja.

Miran Šubic