Nekoč so nam resnico želeli uvoziti iz "bratske Jugoslavije" oziroma bolje zapisano: iz Srbije. Za našo korist, seveda. In zato, da Slovenijo obdržijo tam kjer več ni hotela biti. Neki Marojević je hodil po državi in strašil - saj ni res pa je - z "bratstvom i jedinstvom". Ni jih bilo malo tudi v Kranju, ki so ga sprejeli in spremljali. Tudi jaz: kot novinar po službeni dolžnosti. Policija ni reagirala, a je bila pripravljena. Na vse. Potem je legendarni slovenski policist Pavle Čelik izvedel "štabno vajo državotvornosti" in preprečil "miting resnice" v Ljubljani. Pustimo ob strani poti in stranpoti, ki smo jih prehodili od takrat, a spomnim se, kako smo sprejemali Marojevićeve "mitinge"...

Zdaj resnico z mitingi izvažamo iz Kranja. Drugi časi, druge parole in isti cilj: priti na oblast s krinko "dela za ljudi...upora proti pokvarjenim politikom ipd." Mitingaša, ki prezira virus, smo v domačem okolju že (s)poznali. Policija je zdaj manj nežna, slovenska država pa soočena s tisoči mrtvih na eni strani in anticepilci na drugi strani. Vmes se je prerinil bivši policist, bivši član nacionalne stranke, zdaj izvoznik "mitingov resnice"....

JOJ NARODU, KI JIM RESNICO RAZLAGAJO MAROJEVIĆI&STEVANOVIĆI IN SEVEDA VSI, KI SKUŠAJO NA ČLOVEŠKI NESPAMETI, ČUSTVIH GRADITI SVOJO PRIHODNOST - POLITIČNO, SEVEDA. KAJTI SAMO ZA TO GRE PRI JELINČIČIH (KOT USTALJENI POLITIČNI STVARNOSTI) IN STEVANOVIĆIH IPD. ! BOLJ KOT SO ABSURDNA GESLA IN PAROLE, BOLJ KOT JE NEUMNA VSEBINA NJIHOVIH MITINGOV, BLIŽE SO SVOJIM CILJEM: ŽIVETI NA RAČUN LJUDI, KER VSAK GLAS NA VOLITVAH ŠTEJE IN PRINAŠA EVRE.

NISEM BIL IN NISEM ZATO, DA MI RESNICO PRODAJAJO TISTI, KI SO POLITIČNO IN ČLOVEŠKO TAKO PROZORNI, DA VIDIM SKOZNJE. KO NAJDEJO SKUPNI IMENOVALEC ZA MITINGE RESNICE /NA PRIMER BRATSTVO IN ENOSTNOST ALI PA VIRUS IN EPIDEMIJO/, JIM VEDNO SLEDI ZAVIDLJIVO ŠTEVILO LJUDI. TEGA NIKDAR NE PODCENJUJEM, KER NAS MORA TO PREPRIČATI, KAKO SLABO DELA NAŠA POLITIKA V ZAVETJU STRANK /PLAČANIH NA PODOBEN NAČIN KOT SI ŽELI RESNIČNI MITINGAŠ IZ KRANJA/, KER NE ZNA VEČ GOVORITI NARODU. AMPAK SAMA SEBI. IN POTEM SE SKOZI MAROJEVIĆE&STEVANOVIĆE OGLASIJO TISTI, KI SO DO ZDAJ VERJELI ENIM, ZDAJ BI DRUGIM, POTEM BODO TRETJIM.

Ko brizgne vodni top, je prepozno. Mitingaši so našli svoje podpornike in slednji so srečni, ker končno tudi oni ustvarjajo politiko. Ali vsaj mislijo, da jo. Mitingaš je raje kot bi odločal o prihodnosti tistih, ki so ga tu izvolili, šel izvažat revolucijo v Ljubljano. Ker tja želi priti. Kdo bo to plačal? Jaz že ne.