Nimam skrbi, da Kranj ne bi o(b)stal. Ni nas malo, ki kot Kranjčanke in Kranjčani imamo svoje mesto radi. In ni nas malo, ki smo za to pripravljeni kaj storiti. Ne čvekati, narediti z dejanji. Zato sem se opredelil za Kranj - tak kot je. Z željo in voljo, da bo še voljši. A nikakor ne okrnjen zaradi dobesedno absurdne ideje dveh političark in njunih sledilcev. In če Barbari Gunčar ni kaj zameriti za njeno zakulisno in ostalo lobiranje za novo občino, ker se je Kranju pač pokazala, kdo je in kaj je, je Mateja Udovč (SMC) zgodba zase. Vložiti pobudo z imenom "občina Golnik" ob vedenju, da so tam proti in imenu in vsebini sami, je perverzno politično dejanje. Zakaj? Zato, ker se obe političarki sklicujeta na "voljo ljudi" in zraven in za povrh selita sedež občine v Predoslje kjer nikdar niso tega sprejeli oziroma je celo "fajmošter" proti!?

Potuhnjeno se je obnašal Branko Grims, Primskovljan. Ko je v Kranju, je kranjski politik - v Ljubljani pa mu njegov "firer" pač zvoni poldne. Nič hudega: tudi nam ga šefi in vsi ostali nadrejeni, tako pač je. Toda molk se je izkazal za slabo taktiko: njegova SDS je Kranj "prodala" s podpisi pod pobudo, ki jo verjetno marsikdo ni niti povohal, kaj šele prebral. In Branko Grims podpisa ni dal, a je zraven. Če ne bi bil, bi si upal podati "ločeno mnenje" in bi v Kranju rešil svoje dobro ime in politični ugled in čast. Vse je zapravil. Za vedno. Ker ni mogoče odločati o tem, kaj se bo meni zgodilo v Kranju in potuhnjeno držati več želez v ognju. Kajti naš Branko bo šel na volitve s stranko, ki nam razbija našo mestno občino. Da se ve in ne pozabi! Pa vsi ostali kranjski strankarski politiki z njim! Komaj čakam!

Trdim, da politiki kot Velov&Trilar ipd. niso nič boljši. Ker so se smejali za hrbtom sedanji mestni oblasti z opozicijsko držo: "Naj jih malo .... Gunčarca!" Vsaj taka je drža državnega svetnika, ki mu je Kranj dal odločilne glasove, da sedi v državnem svetu!? In kdo mu je to omogočil? Boštjan Trilar. Če bo treba, bom zgodbo o tem objavil čeprav je to že lanski sneg. Ko je bilo potrebno priti do prejemka dveh jurjev na mesec, je bil Velov glasen za Kranj. Skoraj jokal je na seji mestnega sveta kjer so ga "na pranger" dajali politični nasprotniki. Danes je tiho, Trilar pa tudi.

Se je oglasil Zoran Stevanović? Ne. Še do včeraj je 1000x poudarjal, kako dela za nas. Kako je njegova politika drugačna. Danes "mitinguje" drugod. Namesto na sejo mestnega sveta kjer je bil izvoljen, gre v Ljubljano, ker tam računa na kruh in potico iz anticepilske ipd. politične akcije. Nič narobe, tako se je odločil. O novi občini ni čivknil nič, ker mu to odgovarja: tem slabše za to oblast, tem bolje zanj!? Za bruhat!

Rdeči karton torej za tiste, ki računajo na moj in vaš glas jutri, ko bodo v imena svojih strank in list in kampanj zopet deli Kranj. Od decembra lani do danes so bili tiho kot riti! In ko je razbijanje Kranja že dobili insitucionalni okvir, so bili tiho naprej. Od 13. septembra smo čakali na njihove odgovore, a jih ni bilo. Ker ne marajo Trme, mene ali - Kranja! Komaj čakam, da jih slišim na izredni seji, kako bodo modrovali in ponujali rešitve.

Leta 1991 se je bilo treba opredeliti. Leta 2021 se je treba opredeliti. Mnogi so takrat in zdaj to zamudili. Mnogi so kalkulirali z nami, s Kranjem, z našim jutri. Mnogi bodo to še počeli.

NAS JE PA NEKAJ, KI SI UPAMO ZASTAVITI SVOJE IME ZA NEKAJ, KAR JE PO NAŠEM PRAV IN DOBRO. IN TO JAVNO IN BREZ SLEPOMIŠENJA.

ZA KRANJ - MESTO SANJ! MESTO NA SKALI IN MESTO NAS KALI !

Miran Šubic, Kranjčan