Ko sem prvič slišal za park oziroma njegovo vsebino, sem se nasmehnil. Politično leto volitev, dajmo biti zraven in se maloi pohvaliti....In nič nimam proti himni, da bo jasno vsem in vedno! Ne morem pa razumeti, da se Matjaž Rakovec (pokrovitelj pa je predsednik države Pahor...) odloči za park na cerkveni zemlji. Z vsem zaupanjem v cerkev in župnijo in župnika - od kdaj občina izvede natečaj, zagotavlja denar in ni lastnica zemljišča? To je nevaren precedens oziroma početje, ki mu ni para. In župnik naj bi potem podelil občini /torej nam/ stavbno pravico - ne pa morda podaril zemljišča za park slovenske himne?

NAJBOLJ BISTVENI PA SO BRALCI TRME. EDEN MED NJIMI NAM JE POSREDOVAL PISMO, KI JE ŽE ROMALO NA PRECEJ NASLOVOV. IN MU JE TREBA PRITRDITI VSAJ V NEČEM, ČE NE V VSEM - AVTORJA, KI STA DVE PESMI DVEH PESNIKOV UGLASBILA, STA VSAJ TOLIKO AVTORJA HIMEN KOT JENKO IN PREŠEREN. MIMOGREDE IN NASPLOH: PREŠEREN NI BIL RAVNO LJUBLJENEC OBLASTI, DA O CERKVI NE PIŠEM - SO ME UČILI V ŠOLI. ZDAJ BO ŽUPNIK ZA PARK NJEGOVE ZDRAVLJICE MILOSTNO DELIL STAVBNO PRAVICO?

V začetku je bil to zame osebno političen projekt v volilnem letu. Niti ne nujno s slabim namenom ali celo vsebino. Vsekakor pa z jasnim potekom: nekdo se je tega domislil, priskrbel denar v proračunu in začel vse aktivnosti s podporo ministra Tonina, predsednika Pahorja, da o župniku ne pišem. Skušal sem zvedeti, kdo je avtor te zamisli in to javno sprašujem. Ker je zdrs očiten, o padcu pa bomo lahko trdili, če se bo plaz ob Parku slovenske himne sprožil glede na pismo, ki ga objavljamo! Avtor se je podpisal kot ČASTILEC SLOVENSKE HIMNE IN TO MU JE TREBA PRITRDITI!

Oblast je od boga, so učili včasih. Ko oblast skuša privzeti božje lastnosti, pride hudič. Je Prešeren še enkrat ponagajal njegovim naslednikom s tem, DA JE V BLAMAŽO SPRAVIL VSE, KI SO ALI POZABILI ALI PREZRLI ALI ZANEMARILI DEJSTVO, DA SE HIMNE NE RECITIRA AMPAK POJE ALI IGRA (KOT PIŠE NAŠ ČASTILEC HIMNE) ? Če bi si oblast omislila vsaj trohico pridiha javnega mnenja o tem početju, bi se danes lažje oborožili z "voljo ljudstva".

Ampak ta pride šele novembra, kajne? Na volitvah. Bodo do takrat rezali trak parka ali ne?

Miran Šubic, Kranjčan

PS

Absurd parkomanije po kranjsko bomo še dodatno podkrepili....na Trmi!