Pa je vse jasno: Vizjakov zakon je padel, minister v urejeni demokraciji potem odstopi. Vlada pa resno razmisli o podpori oziroma čim prej poskrbi za njeno preverjanje - najbolje na volitvah! Referendum o vodah je nalil čistega vina.

V Sloveniji jutri ne bo tako. Na levi si bodo ljudsko voljo razlagali kot podporo njim, a dejansko ni tako. Ljudska volja tokrat ni odločala o levih in desnih ampak o podpori vladi Janeza Janše in zlasti o njem. V letu dni je popolnoma razdelil vse nas kot se mu to redno posreči. Pred tridesetimi leti je skoraj vse dobil na svojo stran, zdaj je skoraj vse obrnil proti sebi. Da o tragičnih političnih karikaturah tipa Počivalšek, Hojs, Tonin niti ne pišem.

Logično in prav je, da ima vsak svojo pamet in jo tudi uporablja. Več je pameti, manj je čustev. Toda, ko kdo tako temeljito zapravi zaupanje, ker ne zna obvladati epidemije na normalen način, je težko pričakovati, da bo splaval po vodi in mu nič ne bo. Trdim, da bi bili ljudje zdaj proti tudi, če bi glasovali o tem, katero nogavico si je treba prej obuti - levo ali desno...

Številke so krute in manipulacija oblasti z referendumom v poletnem času dopustov je doživela tak bumerang, da tega skoraj ne pomnimo v deželi in državi kjer ljudstvo vendarle še kaj odloča. Pomislite: ŠTEVILKE PROTI JANŠI SE NA TEM REFERENDUMU BLIŽAJO TISTIM, KI JIH TAKO RADI POUDARJAMO IZ ČASA PLEBISCITA ZA SAMOSTOJNO, SVOBODNO DRŽAVO! TOREJ SO LJUDJE (ČEPRAV JE SKUPNO ŠTEVILO SEVEDA MANJŠE) VENDARLE JASNO IN GLASNO SPOROČILI, DA JE TAKEGA VLADANJA (ZAKONOV, SRAMOT, KADROVANJ IPD.) DOVOLJ.

Slabo mi bo, ko bom spet poslušal podrepnike iz Desus, SMC ipd. ob "interepretacijah" izidov referenduma. Janševi me ne bodo presenetili, verniki verjamejo v svojega malika ali/in boga in to je to. Kako pa se bodo krotovičili tisti, ki so vso to šarado omogočili in jo omogočajo, bo mučno poglavje do volitev.

Ne glede, kako se bodo sramotili naprej, so ljudje sporočili jasno proti čemu so.

In še bolj: proti komu so.

Ti butasti narod ti, kajne?!