Za šankom smo vsi pametni. Prav je tako. Ampak, da prideš v gostilno in rečeš, da predlagaš to in to - ampak se pa s tem ne strinjaš oziroma boš glasoval proti, je preveč za gostilno a dovolj za parlament.

Absurdnost dejstva, da ti je zakon prečrtalo ustavno sodišče in ga je potem zavrnil državni svet, ti pa potem izjaviš, da boš itak glasoval proti svojemu zakonu, je "made in Slovenija". Pa ne v gostilni, ponavljam: tam bi se vsi smejali takim neumnostim, v politiki pa so to "manevri" in "prijemi" in "taktike". Dol zaprite!

Po Janši pride drugi in pred njim je bil tudi kdo. Ne bomo se znebili norosti politike, leve in desne. Morda (upanje umira zadnje) pa bomo končno spoznali, da glas v skrinjico pomeni veliko. In da ostati doma pomeni prav tako koga izvoliti oziroma pomagati k temu.

Naslednje leto bomo volili predsednika države, našega župan, poslance....to bo veselo! Do takrat norosti ne bo (z)manjkalo. Nečesa ne bo (skoraj gotovo sam ne bo odšel) treba početi: spremljati volitev v največji stranki! Kajti nekaj kažejo pa vsi ti absurdi od čestitke Trumpu sem: stranka bi z drugačnim vodenjem in manj razkrajanja Slovenije in Slovenk in Slovencev, bila zagotovo zelo resen politični faktor.

Ampak: potem bi iz nje odpadli zagrenjeni revanšisti, primitivni oholeži in vsi ostali, ki so skriti v Janševi senci. In pomislite: kaj bi če se to zgodilo končno tudi drugod kjer vedrijo in oblačijo enaki ali podobni - le da so na levi, ne na desni?

Morda (res samo morda!), bi potem postala politika dejansko posel in znanje in nekaj kar ne more početi vsak butec. Za razliko od zdaj...