Spoštovani Kranjčani in Kranjčanke!

Vabimo vas v Park Starodobnikov, v znamenito alejo sodobnikov župana, ki smo mu v čast njegovega projekta "Parkomanija" dodelili še za časa delovanja naziv Župan! Tokrat bo odkrit kip njegovega sodobnika, znamenitega Trmatorja. Po čem je znan ta Kranjčan, ki je imel po neuradnih podatkih najdaljši jezik in špičasto pero? Ja po tem, da je bil pač sodobnik Župana, dihal je kranjski zrak v Njegovem času. Ta pretresljiva ugotovitev je razlog, da mu odkrijemo kip in ga počastimo v tej aleji kulture, umetnosti, zgodovine, slave kjer je že 1413 kipov, prostora pa je še veliko!

Spomnimo se zadnjih stvaritev v našem parku, ki ga je z granitnimi kockami obeležil čas Župana! Svoj ki že ima tudi nekdanji direktor mestne uprave, imenovan Borovček. On je bil vizionar in je z našim denarjem delal načrte v - državnem parku! Kaj takega še ni nikomur prišlo na misel, a Župan ga je pohvalil celo tam čez lužo kjer je našel nove brate. V aleji ponosno gleda naprej tudi zadnji naivni navijač našega Triglava, ki je ponižno sledil viziji kluba do končnega propada in s svojo nesebično podporo na oblasti držal svoje prijatelje ob žogi. Na kipu preprosto piše "Janez Podžupan"! Aleja premore tudi kip ustvarjalke lika in dela našega Župana, ki ne nosi imena - le preprost napis "Likala sem in prala našega Župana!" Vsi ti Županovi sodobniki so si zaslužili svoje kipe, ki so danes okras Kranja, mesta klenih in ponosnih ljudi.

Trmatorjev kip je nekoliko nižji od ostalih, ker ponazarja njegovo reklo: "Prišel je čas za malega človeka!" kar je seveda revolucionarno. Ob kipu pa je nameščen tudi ličen marmornati pljuvalnik kamor bo lahko vsak med nami izrazil svoj odnos do tega sina kranjske zemlje... Ob tem vas prosimo, da nam posredujete nove predloge za ALEJO ŽUPANOVIH STARODOBNIKOV, ker nam zmanjkuje predlogov. Kriterij je samo eden: predlagani ali predlagana MORA ŽIVETI V ČASU ŽUPANA, BITI NJEGOV SODOBNIK.... Če si sodobnik Župana, evo ti kip v parku!

Po odkritju kipa Trmatorju sledi kratek sprehod po vseh 113 parkih, ki jih je ŽUPAN ZASNOVAL! V prvem, Parku slovenske himne bomo vsi družno molčali drago nam pesem domovine, nato pa se bomo preselili na betonsko ploščad (nekoč imenovano Botanični vrt) kjer bomo slišali recital "V zelenje verjamem, na betonu obstanem!" Vabljeni!

PR Mestne občine Mesto nas kali = Mesto na skali