Samo še Primož Cirman ujame dobro plačano službo, pa bo. Njegova soproga s televizije bo šefica za javno podobo vlade in Slovenije = bo Urbanija Roberta Goloba! Ima pravico do dela? Ima. Samo vzela je kredibilnost vsaki vrstici, ki jo je zoper Janšo&SDS upravičeno (!) napisal njen mož. Kot je poslanka Svobode vzela vsako kredibilnost sebi, svoji komisiji in (upravičenemu!) financiranju medijev s politično začinjenim denarjem, ko je vzela pandana Cirmana za sodelavca. O Vesni Vukovič pa se besed ne splača izgubljati. Ona in predsednik Svobode sta do zdaj najbolj uspešno umazala volilni izid, ki mu ne gre oporekati po formi, po vsebini pa od zdaj naprej vsekakor.

Primož Cirman je podpredsednik društva iz katerega sem izstopil 2013. Malo po tistem, ko so mi taki ali drugačni kriminalci stregli po premoženju&življenju. Morda nas je hujšega rešil pes z laježem....niti zabrundalo pa ni potem "moje" novinarsko društvo ali Cirmanova združba danes. Izstopil sem po treh desetletjih in zato nikakor ne sme izstopiti zdaj Primož Cirman. Ker je on njihova "slika in prilika", njihovo ogledalo, njihov Mesija, njihov glasnik in odrešenik. Če bo izstopil, kaj potem meni preostane?Saj bova na istem - to pa nisva bila nikoli. Ker mene niso vabili razlagat etike in profesionalizma na televizijo in nisem bil pod perutjo golobovo in na plačilni listi Golobovi.

Ampak pometanje pred lastnim pragom vedno koristi. Ko sem odšel z Dnevnika, sem odšel zaradi cenzure in svojih urednikov, ki so jo izvajali. Predvsem dva, natančno. Še danes sta tam, nekoč je bil vsaj za enega od njih Cirman "guru preiskovalnega novinarstva", potem je šlo navzkriž. Ko sem postal podjetnik in sem podpisal pogodbo z Matjažem Rakovcem (bolj kot z občino, priznam...), nisem postal del četice tistih, ki slavimo njegov lik in delo. Naj pošteno zapišem: do danes me ni poklical, da bi mi rekel "no, tole pa ne objavi", še manj se je pritožil "zakaj si tole objavil"! Glede tega: vsa čast funkciji, ki jo opravlja. Ker je vstopil v politiko skladno z županstvom, si je zaslužil toliko miru, da je s svojimi potezami pač ustvaril reakcije. Tudi na Trmi. Še danes sem vesel, da sem davkoplačevalski denar porabil res tako, da imam mirno vest. In še danes Trma ne pozna tolerance, če nam kaj ni všeč pri nesporno najboljšem županu, kar jih je Kranj imel do sedaj. Pod to se podpišem.

Kje je torej meja med novinarstvom "po naročilu" in vsem ostalim? Pri plačilu. Jaz sem pogodbo podpisal in svoje naredil. Cirmani vseh vrst pa so svojo dušo prodali hudiču, s prstom pa kažejo na druge, ki so jo tudi. Požarji gorijo, jan(š)čiči kričijo, to maš ičiči norijo na eni strani, necenzurirani politični plačanci na drugi. Pa še veliko jih je, ki so zraven.

S Trmo sem kot novinar stopil v raj, ki se mu reče: svoboda. Brez gibanja, brez stranke. Svoboda je slast in past za novinarja - vedno tvegaš zlorabo. Svoboda druge vrste je zlorabila še zadnjo trobhico zaupanja javnosti v medije. Zato ne morem verjeti, kako Trmine teme (na primer nagubani asfalt....ki ni politična tema) privabijo tisoče in tisoče odzivov. Zato prosim javno, da Primož Cirman, ta spaček slovenskega novinarskega danes, ostane podpredsednik društva v katerega sodi in oni k njemu.

Kam sodim sam, dejansko ne vem. Vsi imamo ceno. Tako pač je, kaj bi si lagali. Imam pa srečo, da sem znal cirmanom, lesjakom ipd itd. v svojem življenju pokazati, da k njim ne sodim. Malo ali veliko zadovoljstvo? Zame neizmerno. DANES SE PODPIŠEM TAKOLE /SPOMIN NA APRIL 2013/