Takole se je začelo 2010, a v bistvu že prej: lokalni verižnik z zemljišči je pokupil kmetijsko zemljo za smešno ceno, jo spremenil v zazidljivo.....in obenem našel "potuho" občine in države....Slednjo je najbolje predstavljal in predstavlja URBAN ILC (prej Arso, zdaj upravljanje z vodami...), ki je s svojim pečatom potrdil, da na Križnarjevem travniku vode ni .... SPODNJE FOTOGRAFIJE PA DOKAZUJEJO, KAKO JE OD LETA 2010 SEM TO BILO V NARAVI....

Ja, tudi labodi so prileteli....le gospoda Ilca in drugih nismo več videli. K sreči je po zaslugi UE Kranj (direktoricas gospa Olga Jambrek je prišla pogledat na teren...) zadeva vsaj toliko obmirovala, da niso "povezane osebe" pozidale travnika preden je znana dokončna rešitev. "Voda gre vedno dol, nikdar gor!" je rekel žal pokojni kmet, sosed "Pr Ribot"...Imel je prav, a treba je priznati še nekaj : projekt Gorki je rešil marsikaj, razmere so boljše, a desetletja in stoletja trajajoča lekcija še ostane in po leta 1991 imamo zopet morje. ALI BODO LJUDJE OD GOSPODA ILCA IN PODOBNIH DOBILI ODŠKODNINO, KER JE TRMASTO TRDIL IN TRDI ??? DA OGROŽENOSTI NI?

Gasilci so za en dan zaprli tudi poplavljeno cesto....piše se leto 2023: NE SAMO NARAVA, TUDI ČLOVEK MARSIKJE PRISPEVA K POSLEDICAM S SVOJIM RAVNANJEM. TA TRAVNIK JE OGLEDALO TEGA, KAKO ČLOVEŠKI POHLEP POVZROČI NESREČO. DA NE BO ZABLODE: LASTNIK ENE PARCELE JE POSTAL TISTI URADNIK, KI JE BIL UDELEŽEN V PROCESU SPREMINJANJA KMETIJSKE ZEMLJE V ZAZIDLJIVO....KAKO ZNANO, KAJ NE?