JeBeno Fekonja sposoben? Vsekakor: predlagal je, da v proračunu najdejo 100 000 evrov za obnovo kopalnic in slačilnic v stari tribuni. Prevod: adijo, regijski vadbeni center, nova tribuna in vse ostalo. Adijo razsvetljava, adijo ... pa kaj: časi so težki, sto jurjev je bolje kot nič. Tako so razpravljali svetniki in svetnice in potem se je zgodila razprava, ki jo je treba preprosto pozabiti. Če jeBeno član SD, poleg njega seveda sedi svetnik iz iste skupine - Stane Boštjančič,SD. "Mi smo se umivali v potoku, ko smo igrali fuzbal," je začel. In potem pojasnjeval, zakaj je proti temu, da bi "fuzbal" dobil predragi kopalnici: "Jaz za 100 000 postavim hišo in moj predračun za kopalnico je precej nižji!" je razpredal svetnik iz iste stranke kot predlagatelj amandmaja!? Na ugovor, da je bolje s takimi naložbami mladino držati v športu kot na ulici pa je dodal, da zaradi kopalnic pač mladi ne bodo igrali fuzbala - če pa ga bodo zaradi slabih kopalnic nehali, naj ga kar! Še marsikaj bi lahko dodali o razpravi, ki je najboljše ogledalo stanja duha v mestnem svetu, v stranki SD, koaliciji in pove tudi kaj o svetniku, ki je dobesedno "spljuval" nogomet in tudi ljudi, ki so se ali pa se z njim ukvarjajo.

Svet pa je dopolnilo sprejel. Igor Velov je opozoril, da je to konec projekta nove tribune katere gradbeno dovoljenje ugasne v prihodnjem letu. Za take naložbe bo čas morda okoli 2020, je bilo slišati v razpravi o denarju, ki je in bo v mestni blagajni. Opozorilo, da je tribuna nevarna (za to obstajajo tudi ustrezni dokumenti) je bilo samo ponavljanje zgodbe o tem, kako je tribuna že drugič odšla v zgodovino. Prvič? Leta 2006, župan Mohor Bogataj, v svetu tudi Stane Boštjančič in še kdo iz sedanje zasedbe. Razlog: montažno drsališče za katerega bomo v času pogodbe plačali 5,5 milijona evrov ali vsoto, ki je enaka - novemu....Aja: ko pride v Kranj Maribor ali Olimpija, je potrebno pripraviti vse potrebno za umivanje pod Kokrškim mostom! Kranj, ali te ni sram?

Še predobro, trdi mestni svetnik - on se je po fuzbalu umival v potoku! Zakaj se ne bi še pol stoletja kasneje nebodigatreba fuzbalerji...