Česa o poslih direktorja Zavoda za turizem in kulturo ne vemo, ker ne pove?

*kako je z zbiranjem javnih naročil preden je za 20 000 evrov najel zunanjo sodelavko za projekt Dolga miza? koliko je dejansko projekt stal? kdo je kaj dobil plačano, kdo je jedel zastonj ob - pomislite - dobrodelni prireditvi (odgovore dolguje od sredine sept.)

*ali je Kranj kakorkoli plačal komurkoli, da je prišel snemat glasbeni spot v Kranj? koliko znaša plačilo, kdaj je bil izstavljen račun po pogodbi, ki je - pomislite - poslovna skrivnost čeprav je direktor "prodal" Kranj ali pa ga je "kupil" - če smo snemanje plačali mi?

POJASNILO O POSLOVNI SKRIVNOSTI JE (OPROSTITE) SMEŠNO: KO GRE ZA JAVNI DENAR IN JAVNI ZAVOD SO FINANCE JASNE KOT BELI DAN. MIMOGREDE: PORTAL ERAR NE IZKAZUJE NOBENEGA PLAČILA MED RAAY PRODUKCIJO IN ZAVODOM NA DAN 13.12. KAR NI NIČ NAROBE - SNEMANJE JE BILO 30.11. PO IZJAVI DIREKTORJA.

DA JE RAVNAL GOSPODARNO, JE MOŽNO - NI PA NUJNO. TO BO JASNO, KO BO POKAZAL POGODBO. IN BOMO LAHKO VSI PRESODILI.

DA PA STA IZVAJALCA ISTEGA "MENEDŽERJA", KI JE V KRANJU SNEMAL GLASBENI SPOT TUDI ANGAŽIRANA TA MESEC OD ZAVODA ZA TURIZEM KRANJ, JE MOŽNO. SEVEDA: TUDI ZA TO POGODBO NA PLAN, DA VEMO PO ČEM BOSTA GODLA.

Na koncu gre vedno za denar. Kdo ga komu plača in za kaj. In kako. Ponavljamo: vse nas lahko skrbi ravnanje direktorja, ki je najprej "prižgal lučke", omogočil "oddajo Kranja" v komercialne namene - ZDAJ PA TO SKRIVA. NE ZA DOLGO IN NE ZA VEDNO, TO SI PA UPAMO STAVIT...