O tem, kako nas z občine "obveščajo", smo že pisali. "Pozabili" so tudi obvestiti in pojasniti, zakaj tabel naselja Rupa ne bo več. PA SMO JIH OPOZORILI MI, NAS PA KRAJANI RUPE, KI JIM NI BILO JASNO, ZA KAJ GRE...In kot smo zapisali: ni dvoma, da bo vse po regelcih!

1.

Problem odnosa oblasti do ljudi je zaznavanje in reševanje problemov. Zakaj so table lahko bile X let in zakaj jih je bilo točno zdaj treba odstraniti, je ljudem treba pojasniti.

2.

Ko Trma nekaj zabeleži, tudi preveri. Ali vsaj opozori, vpraša. Zgodba vasi Rupa je zgodba birokracije, ki je prepričana, da je življenje ujeto v paragrafe in na papir - DEJANSKO PA SE ŽIVLJENJE ODVIJA V VAS RUPA!

3.

Odziv župana je pričakovan (in pozen, prepozen): zadeva je dobila velik odmev! Bistvo pa je tako: okoli sebe ima ogromno ljudi, ki bi morali vedeti, da table padajo dol in o tem obvestiti vse nas. RUPA JE RES KRANJ, A RUPA IMA ZGODOVINO IN TRADICIJO IN ZLASTI - LJUDI. ZDAJ NAJ BI TO PREUČILI IN UKREPALI...KER SMO NA TRMI TO ZAPISALI? NE, NE DELAMO SI UTVAR - TODA: KAJ BI BILO, ČE NE BI BILO TRME? ISTE URADNICE IN ISTI URADNIKI BI UŽIVALI POLETJE, RUPE PA DEJANSKO PO NJIHOVEM NE BI BILO VEČ.

PA JE. (ENA NAJBOLJ KOMENTIRANIH TEM NA FB TRMA KLJUB POLETJU IN DOPUSTOM....)