V Nogometno gorenjsko akademijo /NOGA sem vedno verjel - tudi, ko mi je na misel prišlo ime. V njej deluje ogromno pravih trenerjev in tudi med klubi je vse manj takih, ki ne razumejo njene vsebine. Je pa res, da sem že pred časom opustil upanje, da bi njen namen in smisel dojeli tudi tisti, ki jim je nogomet pač brcanje žoge, njegova filozofija pa jim je blizu po ustreznem postavanju za točilnim pultom. Koliko so me taki pljuvali, niti ni pomembno. Dva igralca v AC Milan in eden v Wolvsih, to je lahko posetnica NOGA, ki osvaja naslove in uživa ugled.

Danes sem znova lahko dojel, kako dobro je, da jo imamo. Ko sem gledal kadetsko ekipo, sem znova razumel bistvo: ne gre le za izjemne talente in že vnaprej "reklamirane" igralce. Največ NOGA dobi od tistih, ki radi delajo, radi igrajo in imajo čiste glave. Danes sem užival v igri naše kadetske ekipe, ki je nastopila brez nekaj vidnih igralcev. Pa ne, da bi želel, da najboljši ne igrajo - le Tim Kovačič, Dejan Bavrlič, Tilen Avguštin, David Miličevič, Gašper Jošt in .... so potrdili, da je treba zaupati lastnim fantom. Sem za prenekaterega od njih slišal drugačne sodbe, a jim nisem verjel in kot direktor kluba sem vztrajal, da ostanejo in dobijo priložnosti. Danes so to potrdili. In tretji gol sta dosegla leto mlajši in prav tako obetavni igralec (Poljanec - Križaj), selektor pa je lahko na igrišču videl, da naš Gašper Udovič mora biti član ekipe za EURO U17. In NOGA Triglav je premagala šampionski Koper zaradi tega, ker je fante povezalo dejstvo, da so proti favoritu na papirju slabši.

NOGA je temelj kluba. Od tega, da Triglav uspeva v NIKE pokalu, v akciji Rad igram nogomet do dejstev, da imamo dve od treh mladih ekip v državnem vrhu. In igralcev za Triglav in gorenjske klube ne bo zmanjkalo. Škoda pa bo, če bo NOGA delila usodo športa, nogometa in Triglava samo v spornih zadevah (pomanjkanje, višje vadnine, dolgovi do trenerjev). To je, kot bi sekal njene prste ali rezal vejo, na kateri sediš. Kajti Triglav je od leta 2002 deset le potreboval za doseženo. Deset let smo iskali in vzgajali talente, osvoji dva mladinska pokala, en naslov pri U12, bili v vrhu RIN in tako naprej. Vse to je huda naloga za tiste, ki NOGA danes oblikujejo, tvorijo in vodijo.

Naj ne zveni samovšečno: danes sem v srcu čestital sebi, ker sem verjel v Tima, Gašperja, Dejana in vse ostale. Osnova pa je bilo zame vedno samo eno in isto vodilo: zaupaj svojim igralcem, trenerjem! Nagrade pridejo. Kot zmaga kadetov proti novim prvakom danes.