Rudarski pozdrav je za Triglav na mestu: gredo nekam kjer ni gotovo, kako bo (kot pod zemljo). No, če se malo pošalim: vrnili se bodo zagotovo, ker nas je iz prve lige pretežko spoditi na igrišču ali ob njem. Kaj se je zgodilo vmes? Malo smo bili v prvi, malo v drugi ligi - kadrovski mlinček je mlel in bo še, ker bo (to je dejstvo) igralcev vedno več na voljo, prva liga pa je le magnet. Žal je vse ostalo samo in zgolj agonija, ki jo je mesto Kranj že vajeno, Gorenjska pa jo dobiva v vseh pojavnih oblikah (Jesenice-hokej, Škofja Loka-rokomet...) in nikomur ni kaj dosti mar. Tudi prav: odloča politika in gospodarstvo in tam je pač trenutno pretežko pričakovati čudežne rešitve.

Triglav sam ima moštvo, ki lahko igra v prvi ligi. Doma vzgojeni igralci ali prišleki iz gorenjskega področja so jamstvo za to. Če seveda ne odpišeš prvega strelca in popolnoma ne izgubiš realne presoje. Res presenetljivo je, kako se malo naučimo iz preteklosti. Kje so Diallo, Koli, Jožef in kje je "standardni" Djurič, ki naj bi bili okrepitve lani? Ponavljam: za Triglav igrajo tisti, ki hočejo in zmorejo. In jih je treba naučiti! Pelko,Nazič,Šušteršič,Pirc, Peternel, Romič,Nazič,Stanarevič,Bojič,Košnik ml.,Pečnik,Šujica,Jelar so fantje zadnjih mladinskih selekcij (in našel bi se še kdo), ki jih ne gre bremeniti s prvo ligo kot bremenom ampak kot priložnostjo. Šturm,Klemenčič,Sorčan so reprezentančni igralci, ki jih drugod potiskajo naprej, v nove izzive. Zdaj je prva liga to omogočila, v vseh klubih so taki igralci, ki šele iščejo priložnosti. Če pa se odločiš, da boš kalil mladince iz drugih klubov (in tu cena sploh ni pomembna), si poslal jasno sporočilo, koliko zaupaš lastnim.

Triglav v tej ligi lahko igra in tekmuje. Namenoma tokrat nič o tistih, ki so za to odgovorni. Meni kot navijaču ne pomenijo nič. Ne zaradi kake osebne zamere, bognedaj. Ne zaradi kake želje, da kdo koga zamenja, da kdo odide ali pride. Preprosto zato, ker so pokazali in dokazali, kakšni so. Ampam: za Triglav navijam(o) zato, ker ga imam(o) radi in želim(o) dobro. To je osnova, vse ostalo je dodatek.

Realna napoved: BOJ ZA OSMO MESTO!