Ne, nisem mislil, da bi Mohor Bogataj in njegov odvetnik Kristijan Gnilšak hodila po Sloveniji in predavala, kako v petih dneh rešiš spor, ki se je prej vlekel leta in na račun občinskega kadrovika in odvetnika nakažeš 600 000 evrov - za povrh pa je vse zakonito, legalno in tudi politično podprto s sklepi mestnega sveta ipd....

Vprašanje je usmerjeno v realnost in prihodnost. Kaj Kranj lahko ponudi Sloveniji? Kje je razvojna priložnost in možnost? Na koga stavimo, je jasno: na Karla Erjavca, ki sedi v vladi, je zunanji minister in predsednik stranke na oblasti. Na Niko Dolinar, šefico kabineta predsednika vlade in njegovo desno roko. Na ...? Imamo še kaj veljakov v državnih službah na zalogi? Niti ne. Tragika mesta, ki naj bi bilo tretje največje pri nas. Toliko kot lahko ponudimo "pravih" ljudi, toliko imamo tudi projektov. Takih, ki bi osupnili Slovenijo, privabili vlagatelje in prinesli delovna mesta! Pa bo šlo tudi pri tem bolj za komunalije. Ki jih bo usmerjalo podjetje kjer je prej delal sedanji direktor naše javne komunale. In je bilo tudi to požegnano brez razpisa, kajpak.

Je sedanja opozicija kaj boljša? Bi nam oni lahko ponudili kaj več. Naša poslanca Alenka Bratušek in Lojz Potočnik lahko po Sloveniji predavata o tem, kako zamenjaš stranko v pravem trenutku. Tu sta uspešna. Seveda pa bo njun glas v Ljubljani in na parketu slovenske politike štel bolj malo. Preštejmo še odmevne državne funkcionarje (naj mi oprosti vsak, ki ga bom izpustil zaradi nevednosti)? Hja, tole je pa težka naloga, madonca...kdo.....kje.....kaj? Imamo še enega (bivšega) meščana na čelu državne zavarovalnice in tudi tu se znajo stvari obrniti, če za koga ne bo dovolj "naš"!

Se nam zdaj toži po "velikem trojčku", ki je bil znan vsej Sloveniji (Kavčič-banka, Bohorič-Sava,Kordež-Merkur)? Hojla, za njimi je vsaj v dveh podjetjih kakih 200, 300 (ali x) milijonov globoka luknja. Zdaj so znani po njej. Kranj torej nima kaj ponuditi - še norca se ne delajo iz nas zaradi univerzijade ali kakega drugega lokalnega projekta za nateg cele Slovenije! Kranj je enostavno na milost in nemilost prepuščen - sam sebi. In to je najhuje. Ker, ko smo sami s sabo in odvisni od svojih odločitev, boli glava. Ker si izvolimo branje "mohoričice" in se tepemo po glavi. Kaj torej lahko predlagamo Sloveniji, Evropi in svetu? Pridite k nam pogledat, kako ga....! Ni veliko, človeka pa le veseli.