Župan Mohor Bogataj in direktor mestne uprave Mitja Herak podpirata podjetje, ki ima blokirane račune in je - črnograditelj. Gre za najemnika in partnerja pri poslu s kranjsko ledeno dvorano. Podjetje Jomac je doma na istem naslovu kot znani županov svetovalec in odvetnik Kristijan Gnilšak, obenem pa je bilo samo Elektru Gorenjske dolžno 250 000 evrov, ima pa blokirane račune! Obenem pa je dosedanji lastnik dvorane (konzorcij treh podjetij) zgradil tudi dodatek k dvorani, ki je črna gradnja.

Danes je direktor uprave Herak (mimogrede: usoda zakonitosti njegove pogodbe o zaposlitvi je pod vprašajem!!!) jasno povedal tole: "Ja, res bonitetna ocena podjetja Jomac ni dobra. Ja res je zgrajeno ob dvorani črna gradnja." Vse to podpira občina, ki jo plačujemo mi. Vse to podpira celotna kranjska oblast, ker Mohor Bogataj predlaga, da temu istemu podjetju podelimo stavbno pravico do leta 2032. Stavbna pravica bo podlaga za legalizacijo črne gradnje in za poslovanje lokalov, ki ga bo omogočila občina in za to ne bo dobila nič. Še več: letno dotacijo za dvorano je povečala na 250 000 evrov kar pomeni, da za to ceno plačujemo drsanje in hokej in rekreacijo. Skupaj bo to zneslo 6,5 milijona evrov. Ali: to je cena štirih takih dvoran kot so nam jo "začasno" postavili Štajerci!

Mestna oblast trdi, da tako skrbi za športnike. Da občani želijo drsati. Res je. Ne pa - nadrsati. Ne želimo plačati 6,5 milijona evrov v zasebne žepe za montažno drsališče in lokale, ki bodo ustvarjali profit za iste zasebnike. Ne želimo še 20 let imeti "začasnega drsališča" v montažni dvorani. Ne želimo z eno potezo polniti nekomu žepe in legalizirati črne gradnje na posreden način.

Si predstavljate, da pridete kot občan-črnograditelj na občino s poslovno idejo kjer naj bi vam občina še pomagala pri poslu? In to kot lastiku podjetja, ki je dolžan mnogim in ima blokiran račun? Vprašali bi vas, če ste na glavo padli. Zdaj pa kranjska mestna oblast prav to počne. Pod krinko javnega interesa in skrbi za športnike??? Politična odgovornost je na mestnem svetu, ki bo - skoraj gotovo - to farso poslovnosti in načrtovanja dolgoročnega razvoja "požegnal"! In potem, ko so okrog prinesli športnike v Športnem centru z umikom projekta nove tribune, zasolil še drsalcem in hokejistom. Za katere je dobro, da so v "plastični dvorani" naslednjih 20 let. Tragično? Smešno? Logično?

Kot občana Kranja me je takih projektov sram in se ne pustim peljati na tanek led.