Ker sem sam novinar, o svojem cehu ne smem pisati slabo. Ali:ne bi smel. So pa izjeme. Ena je Gorazd Nejedly. Ko se je Triglav uvrstil v prvo ligo, je imel en odnos, kasneje drugega. Zakaj, ne vem. Kdo mu je stopil na žulj, ne vem. Vem pa, da jaz ne. Do znane "afere licenca" (zanjo je kriva NZS) kjer nismo "ne jedli, smo pa bruhali"! Najprej je po nas bruhal novinar Dela, ki sem mu kot odgovoren v klubu moral odgovoriti. In priznam: o tem se nisem z nikomur posvetoval, tak čas je pač bil in moja vloga taka...

Poniglavo početje pa sej potem začelo: zoper mene je pljuval klub. Stalno. Vedno. Na vse načine nas je poniževal, omalovaževal, pisal "strokovne napovedi" porazov, izpada, razpada ipd. Novinarska svoboda? Če bi si upal kdaj kako kritično napisati o velmožeh slovenskega nogometa, bi rekel: tako je njegovo stališče, mnenje, analiza. A je pljuval redno le Triglav, ker ni maral (predvsem) mene. Šli smo mu na živce s tem, da smo delali transparentno, odprto in jasno. Da bi kdaj napisal kaj o tem, kako so nas izigraliz licenco? Ne. Da bi kdaj prišel kot novinar v klub, iskal informacije, preveril dejstva in potem pisal? Ne. Njegova uboga dušica namreč ni zmogla pritiska, ki ga je predstavljalo spoznanje, da ubogi, revni klub s slabim kadrom in še bolj nemogočim vodstvom igra prvo ligo eno, drugo leto!

Letos 25. maja je v Delu Gorazd Nejedly stopil čez sleherno mejo. Stavek: "TRIGLAV JE VRSTO LET UNIČEVALEC OTROŠKIH SANJ!" je človeška in novinarska svinjarija. Je popolnoma lažniva, nesmiselna, a hudobna misel v največjem slovenskem časopisu! Je nekaj, za kar bi ga - če bi bil poleg mene, ko sem to prebral - mirno "nagobec" kot s reče taki reakciji. Klub, ki (glej:arhiv nzs od 1991 dalje) je vzgojil toliko igralcev, da se z njimi veselijo zmag v Mariboru, Milan, Wolverhamptonu, Den Haagu, Chievu, Palermu ima tudi leto nesojena naslova do 10 let in Nike pokal do 14 let. In stotine otrok vsako leto! In lastne trenerje, lasten koncept, lastno šolo. Tega nam ne more vzeti ne revščina, ne amaterizem, ne podgane v slačilnicah, ne....

Delu sem napisal pismo in verjamem, da ne bo objavljeno. Zato ga bom v prihodnje objavil na svoji spletni strani. Tako se borim proti kreaturam, ki v nogometu niso ne,jedli - bruhali pa bi. Po vsem, kar tako, za svoje veselje.

Triglav - kot sem zaznal - na to ni reagiral. Do tega ima vso pravico, a tudi na ta način se ločimo med seboj ljudje, ki požrejo vse za čuvanje neke pozivije in tisti, ki prej ali slej in vedno in jasno in glasno rečemo: "Dost mamo!" Nejedliji tega sveta so pač dejstvo - a ukloniti se jim ne smem. Ker bi potem negiral, kaj Triglav je. In kaj sem jaz sam bil v tem nogometu.