Če bi lahko (in če me ne bi Beno Fekonja etc. cenzurirali), bi na novico o "pojasnilu Delovega novinarja Gorazda Nejedlya o zapisani izjavi, da je Triglav uničevalec otroških sanj" komentiral z imenom, priimkom in podpisom na strani, ki sem jo sam zasnoval - v rubriki "Knjiga gostov". Vesel pa sem, da je trma spodbudila Triglav k reakciji potem, ko sem se oglasil sam in napisal uredništvu Dela ustrezno pismo o tem, kaj je Nejedly STORIL. To je namreč ključna beseda, kajti Triglavu je pojasnil (malce pozno, a iz srca - kot rečemo), kaj je MISLIL. Od misliti do storiti je dolga pot in kje pokaže, dokaže novinar tisto, kar misli? V tekstu, novinarskem članku, posebej v komentarju. Bistvo komentarja pa je, da na osnovi nekih dejstev napraviš svoje zaključke. Ti so lahko tudi šokantni, a morajo imeti rep in glavo: Šubic mi je odgovoril v Delu zaradi mojega teksta - zdaj bom pljuval Triglav kjer bom mogel in še njega zraven (tako je šlo do petka, vsaj leto dni). In se nisem razburjal, če je Nejedly napisal, da Triglav nima ne vodstva, ne ekipe, ne rezultatov - osnova za to je bila pač lestvica in je še zdaj.ž

Ampak za uničevanje otroških sanj ni bilo nobene lestvice, le hudobija Gorazda Nejedlya. Prijel sem ga za jezik prvi. Kaj je potem storil Triglav, sem pa prebral. In se ponovno prepričal, da molram biti vesel, da navijam za Triglav, a ne sodelujem pri takih mevžastih in kompromisarskih zadevah. VESEL SEM, DA JE IZJAVA, KI BI LAHKO TRIGLAVU NAREDILA PRECEJ ŠKODE, POJASNJENA. O ti sveta preproščina: izjavo je Nejedly napisal v Delu, ki ga bere vsa Slovenija in Triglavu JE NAREDILA NEPRECENLJIVO ŠKODO! In potem ga na zagovor pokliče nekdo iz kluba in se naš novinarček posuje s pepelom v slogu: seveda je zapisano tako, a ni tako, je mišljeno drugače in to je pa tako....Ne jedli, bruhal - to pa je moje stališče tudi zdaj. Ste prebrali opravičilo v Delu? Ste prebrali kaj temu podobnega vsaj v izjavi za spletno stran kluba, ki je zame sicer zgolj še "cenzurirano lakajstvo"? Kajti: Delo bere 100 000 ljudi, klubsko stran pa 1000! Torej: mahnem te po obrazu in za opravičilo požgečkam po podplatu in je vse ok!

So ljudje v življenju in nogometu in nasploh, ki so za lupljenje krompirja za frontno črto in vedno preživijo in so ljudje, ki za svoje in drugih ideale padajo na prvi frontni črti. Tako lahko komentiram in pojasnim zgodbo, za katero sem (v to sem prepričan) sam posredno kriv. Ker že lani Nejedlyu nisem dovolil, da pljuva po Triglavu. In sem napisal odgovor, ki ga je zlorabil za to, da me je med vrsticami in sploh pljuval še naprej. Sem bil užaljen? Kje pa: sam žal pljuvam že desetletja, ker je to moj posel kot je to posel Nejedlya. In tudi sam sem in bom izpadel tragičen, če bom osebna občutja zmešal s profesionalnostjo. In takrat naj me usekajo po prstih in povlečejo za jezik!

Za konec: jaz sem Triglav branil tudi tokrat! Ker nisem nikdar med bitko lupil krompir za fronto ampak jurišal. Morda se mi je kdo smejal in se mi še, ampak: tak sem. In Nejedly je tak kot je.