Napaka v samem bistvu: Trmator ne ruši nikogar, a je še kako odziven. Starši otrok, ki igrajo v Triglavu in nogometni pristaši iz drugih klubov in okolij mi sem pa tja rečejo, da berejo. Da potem več vedo. Da se lahko opredelijo, zanikajo, kritizirajo. Predvsem pa mi nekateri radi rečejo, da brez Trmatorja ne zvedo nič konkretnega. Za povrh pa doživim sem pa tja še bolj ali manj šaljive izpovedi o tem, kdo vse je moj "informator" in kdo vse naj ne bi smel z mano na kavo, ker potem jaz kaj zvem...

Zalotil sem se, da poveličujem (res nehote) svojo vlogo in vpliv. Od začetka oktobra 2011 sem popolnoma izven slehernega nogometnega delovanja. Nimam vpliva in ne želje po njem. Vzporedno s tem pa me res gane, ko me še vedno pozdravljajo mladi nogometaši in starši (jasno: ne vsi) čeprav ne morem ne pomagati, ne škoditi nikomur. Vsekakor pa Trmator in trma nasploh koristita k temu, da je Triglav soočen sam s sabo. Da tisti, ki imamo radi nogomet in naš klub ne molčimo. Res sem vesel, da nisem molčal ne vplivnežem iz NZS, ne dozdevnim vplivnežem a la "gorenjski Kim Il Sung po nogometno", da o "sodniški srenji" niti ne pišem. Res je: mnogokrat sem se kot aktivni in operativni klubski človek ugriznil v jezik, a sem si mirno drznil oditi iz IO NZS, ko sedanji predsednik NZS še ni presegel rekreativnega fuzbala pravnikov. Pa to ni zapisano slabšalno, le včasih človek mora napraviti seznam svojih postopkov, da bi se prepričal, ali je zmožen nekega konsistentnega ravnanja. Brez sodbe ali bognedaj hvale, da je tako ravnanje edino pravo, možno, smiselno. In če pomislim svoj naglavni greh, je ta usmerjen v molk in ne v predolg jezik. Prevečkrat sem namreč bil prepričan, da je bolje pragmatično molčati za dobrobit kluba in tako naprej! In sem kdaj prikimal tudi ljudem, ki bi jih moral zdavnaj soočiti z mano in z njimi samimi (nogometno zapisano). Ker si drugega preprosto niti ne zaslužijo.

Zato pohvale Trmatorju niso kar tako. Trma je stran, ki je nihče ne plačuje in ji nihče ne plačuje. Zapisano je pač v demokratičnem duhu vrženo na plano, da ljudje prežvečijo (potem pa prebavijo ali pa takoj izpljunejo). Gre za izredno dobro samozdravljenje nogometnih travm, ki jih seveda tudi sam imam nič koliko. In z vsakim zapisom je distanca do mediokritet brez hrbtenice daljša. In z vsakim zapisom je spoznanje, da ljudje ne smemo biti tiho, bolj temeljito. Nogomet in Triglav pa sta krasna vrtova za vse mogoče rastline, a tudi zajedalce in škodljivce. Zato nikdar ne zmanjka tematike in uštel sem se, ko sem mislil, da bom malo "poletno molčal čez poletje".

Vsak dan se zahvalim ..... za splet in njegove radosti. Molk bi ime resnično ubil. Triglavova (Benova) cenzura pa v tem času izpade smešna kot je smešen strah. Ker je votel, okoli ga pa nič ni.