33 mestnih svetnikov je za reprezentanco (ne nogometno) porabilo lani 18 000 evrov. Od tega super pošteni in za varčevanje vneti SDS polovico ! Županova stranka pa šest jurjev. Leto 2011 je bilo leto varčevanja, zategovanja pasov, pozivov k odrekanju. Največ so jih poslali prav iz SDS, ko so prevzeli vlado in državo. Svetnik v Kranju je tudi poslanec Branko Grims in (možna) bodoča prva dama države Andreja Valič Zver. Pa jih to ni motilo, da ne bi kupovali poslovnih daril za 6 000 evrov, alkohola in seveda mesnin. Eden ali ena med njimi je v enem mesecu zapravil s telefonom skoraj 200 evrov! Županovi svetniki (Stranka za napredek KS) so za svoje zakuske nakupili: 20 kg tatarskega biftka, 27 kg pljučne, 45 kg hrenovk, 39 kg klobas - skupaj za 200 kg mesnin samo za eno zakusko. Mimogrede: ta stranka oziroma nihče v njej ne ve, koliko članov imajo!?

Če vas taki podatki ne silijo k bruhanju, vas morda k vegetarjanstvu! Kajti kranjski davkoplačevalci vse tole lepo plačamo in sicer damo za vsakega svetnika od 33-tih po 220 evrov mesečno iz svojih žepov. Oni pa jedo in pijejo in telefonirajo, dobijo tudi sejnine in nas prepričujejo, da denarja ni. Samo za stroške "reprezentance" v letu 2011 bi lahko kupili šotor za zimsko vadbo malih nogometašev! Sramota vseh sramot in posmeh vsem nam: vi jejte listje, mi bomo meso! Da ne bi kdo pomislil, da gre za kake skrivne in morda celo napihnjene podatke. Gre za uradne podatke MO Kranj, ki jih je odkrila notranja revizija.

Ko je Martin Krpan z Dunaja pregnal Brdavsa, si je dal izplačati cesarjevo nagrado v naturi - pa ni bilo toliko mesnin kot so si svetniki "županove stranke" omislili za eno samo žurko. Za eno samo veselico v novembru 2011! In to je stranka, ki nam vlada, to so svetniki, ki so naša oblast? Kaj bo porekla zdaj Zverova gospa? Da nas zbližujejo naročilnice s pomočjo katerih eni jedo, drugi pa to plačujejo?

Jih je sram? Bodo odšli, odstopili, izginili? Stavim ves biftek, da ne. Prej bomo mi vsi prisilni vegetarjanci kot bodo oni siti.