Kranjski mestni svetniki so lani za reprezentanco pognali 18 000 evrov. Županova stranka je za delo svoje svetniške skupine potrebovala 200 kilogramov mesnin, kupljenih pri mesarju Snedicu in plačanih iz naših žepov. Se bo Kranj preimenoval v "Biftekland"?

Čakamo na reakcije. Na primer: iz opozicije kjer so bili večinoma svetniki res "šparovni" in korektni v zvezi s to porabo. Konec koncev odstopata res le SDS in "županova stranka". Ali pa od dveh poslancev, tudi mestnih svetnikov - Alenke Bratušek in Lojza Potočnika. Ali pa od kogarkoli, ki v Kranju upa še misliti kritično in avobodno!? Bo odstopil Jože Lombar, ki je domačo klet oddajal stranki brez predsednika in tajnika in evidentiranega članstva - slednja pa svetniški skupini, ki ji poveljuje (uganili ste) Jože Lombar? Bo odstopil podžupan Janez Frelih, član iste stranke in skupine in sojedec 200 kg mesnin na eni sami "žurki"!? Če je seveda to meso končalo v želodcih in nima zgodba še kakega ozadja.

Čakali bomo še dolgo. Kajti vsi ti našteti in vsi ostali (zlasti večni poštenjak Branko Grims in njegovi) stanujejo eden pri drugemu - v želodcu. Po koalicijskem načelu dobesedno mesarijo: spornih 600 000 županove poravnave je sicer v sodni preiskavi, a koalicija potrjuje, da je vse v redu!? Da o službicah in ugodnostih mestnih svetnikov skozi mestne ustanove in podjetja ne pišemo. Da o direktorju mestne uprave, ki ne prizna ugotovitve države, da je njegova pogodba nezakonita, ne pišemo.

Bifteklanda je še dovolj. Lahko nas še bolj žrejo. Dobesedno. Lahko si točijo viski, mlaskajo biftek in kupujejo računalnike, telefonarijo na naše stroške, oddajajo lastne kleti za mastne najemnine. Kajti ponovno in jasno je treba zapisati: mi smo jih izvolili. Mi smo jim to omogočili. Mi jim tlačimo biftek v goltance in zraven cedimo sline. Kranjski intelektualci in intelektualke pa molčijo. Trma pač ne. Pa ne, da bi se mi imeli za poštene in brezmadežne. Preprosto se samo ne želimo podrediti tej bedi, ki nas striže kot ovce, melje kot biftek v mesoreznici.

Ljudje z lastno pametjo so v Kranju izumrli.