Prvi mesec potem, ko smo Trmo malce osvežili in pognali naprej, lahko ugotovimo odziv. Ne samo zaradi Facebooka, tudi zaradi opozoril, dopisov, mnenj, ki jih pošljete. Tako smo dobili namig o novi zanimivi kranjski temi in se zato zares zahvaljujemo. Le tako bo naša stran postala še bolj aktualna in prisotna v Kranju. Prav naše mesto in naša občina sta namreč okvirja za nastanek, delo in tudi učinke Trme, seveda pa v "Globusu Slovenije" obdelamo tudi kaj drugega. Okoli 250 000 klikov od nastanka brez sleherne reklame ali drugih prijemov pa kaže na dober izid tudi z metodo "od ust do ust".

Če boste o Trmi kaj povedali znancu ali prijatelju ali komurkoli, bomo še bolj razširjeni. Predvsem pa bomo lahko delovali naprej. Za zdaj nihče za delo Trme ne prejema niti centa. Delamo zastonj, za svoje veselje. In zato smo neobremenjeni in nikogaršnji. Samo svoji in samosvoji, to vsekakor. Prav zaradi tega Trma odkriva marsikaj in spodbuja, da pogledate naokoli in nam pišete, sporočite, nas obvestite, pohvalite ali tudi kritizirate. Verjemite, Trma nima nobenih ozadij in ni za nikogar in ni proti nikomur.

Trma je preprosto medij, ki je tukaj in zdaj. Naše sodbe, mnenja, ocene lahko vzamete za svoje, lahko ste ogorčeno proti njim. To samo ponazarja, da smo svoj cilj dosegli ali smo vsaj na poti, da to dosežemo. In sleherno obvestilo, namig preverimo in zato smo prepričani, da bomo še bolj brani in tudi cenjeni. Ne zato, ker bi objavljali absolutno resnico, ampak zato, ker si upamo zapisati, kar marsikje ne boste prebrali. Kranjska medijska scena namreč ostaja ujetnik monopolov in interesov. Mi pa smo tisti, ki te pregrade rušimo.

Sporočite vse, da je Trma na svetu in v Kranju, če se vem to zdi vredno. In potem bo še lažje. Trmi in vam.