Na veliki sceni so v ospredju predsedniške volitve, čaka nas še tri tedne medijske hrane na temo "kdo bo koga"! Minevata pa dve leti od izvolitve Mohorja Bogataja, kranjskega župana. Ki se je na stolček zavihtel kot formalno "nezaposlen" oziroma nikdar ni želel povedati od česa je živel odkar je na prejšnjih volitvah priznal poraz Damijanu Pernetu. Sumljivo, čudno - a ni problema: Mohor je imel za sabo stranko. Pošteno, našo, blizu ljudem se sliši Stranka za napredek krajevnih skupnosti. Kaj ne živimo vsi in vsak od nas v kaki KS? Potem je dobro, da imamo tako stranko. Ki za povrh še zmaga, sestavi močno kranjsko oblast in vlada....

To so naši čudeži in izhajajo iz nekaterih pojavov, ob katerih ti gredo lasje pokonci. Preprosto zato, ker so vsi ti pojavi, ljudje, dogodki in posledice zasnovani na eni sami zančilnosti davkoplačevalskem denarju! Trma zato pripravlja serijo, ki bo pokazala, kako se tu in zdaj da vse, če znaš, če si dovolj spreten, podjeten in - predrzen. Mohor Bogataj je "otrok" Stranke za napredek KS /SZNKS/. A za mnoge je naš župan preprosto samo "orodje". Ker preprosto ni ravno pri stvari. Ker ga marsikje ni, je pa rad na dopustu. Ker zna lepo govoriti, a mu trdo župansko delo ne diši preveč. Natolcevanja? Mogoče.

Kaj so storili v dveh letih Mohor in njegovi? Nič. Novega nič. Trajajo stare zgodbe in projekti, o novih le slišimo. Jih še ni. Čakamo. Dve leti. Kranj v mrtvilu? Ne, v ozadju je živahno. Nekaj razlag, zakaj je vse to mogoče, ponuja Inšpektor T. Preberite. Na tej strani. Zastonj - a upamo, da ne zaman.