Kranj ostaja zaklet, ko je treba denar pripeljati iz Evrope ali Ljubljane. Nekoč nas je župan Vitomir Gros skregal z državo in po levi in desni so nas prehitevali Koper, Celje, Novo mesto in druga vsaj približno podobna pokrajinska središča. Mi smo ostali pri "mohoričici", ki se izkazuje za tragično branje ponovno. Oblast (v njej sta glavni SDS+SD) se je izkazala za popolnoma nesposobno, ker očitno tudi v tretjem letu županovanja Mohorja Bogataja ne bo česa pokazati.

Res je, da imajo tu priložnost pokazati s prstom na državo. A slednja je za zdaj rekla "ne"! Preprosto Kranja in 30 milijonske pomoči Evrope za naše projekte ni uvrstila v proračun. Mi pa v jok in od vbrat do vrat!? Kaj nimamo v vrhu SDS Branka Grimsa, ki je lizunsko hvalil strankarskega šefa, ko je bil zajec še v grmovju! Septembra smo oddali papirje, februarja pa ša ne vemo, če bo kaj in kdaj bo in kaj bo. Butalski kovač je rekel: če bo okroglo, bo lopata, če bo špičasto pa vile.

Nesposobna kranjska oblast je zadevo zamočila. Če nismo imeli možnosti za Gorki, potem bi lahko denar porabili za tisto, kar je nujno. Vrtec, tribuna v Športnem centru sta negospodarski naložbi. Kaj pa gospodarske? Smo dobili morda poslovno cono, Šenčur in Žirovnica (!!!) pa jih veselo tržita. Smo dobili še kaj drugega, vrednega? Ja, dve sporni odločitvi, ki sta stali preko 2 (dveh) milijonov. Poravnali smo se za 600 000 in denar je poniknil. In za knjižnico doplačali najmanj 1 500 000 in - to je to.

Še leto in pol je do novih volitev. Si Kranj zasluži še enkrat tako lekcijo? Si zaslužimo branje "mohoričice" še naprej? Katastrofa je mil izraz za nastalo stanje. Pravi je "vakuuuuuuuuum"!