Zakaj se Trma "zapiči" v posel, ki je v luči poslov kranjskega proračuna - nepomemben? Zato, ker je tako značilen za nek sloj ljudi, da bolj ne more biti. Klemen Malovrh je vodil gostilno, prirejal žurke in koncerte. Sem šel rad poslušat Petra Lovšina pa Orleke pa...Potem je zasebni podjetnik postal direktor (za Kranj še kako občutljivega) javnega zavoda z vetrom v jadra ali podporo lokalne oblasti od župana navzdol. Zakaj pa ne?

Je zdaj isti "izbranec" ogledalo tistih, ki so ga izbrali? Ga podpirajo pri tem, da se izogiba konkretnim odgovorom na konkretna vprašanja? Da je (naš!!!) javni denar njegova "poslovna skrivnost"? Da ne zmore pojasniti osnovnega: kako služi ali zapravlja javni zavod, ki ga polnim(o) z milijon evri letno! Sleherni cent je naš - ne (osebno) njegov. Računsko sodišče je zaznalo možen problem za direktorja in zavod in tiste, ki ga nadzorujejo?

December je tudi mesec dobrodelnosti. Nikdar ne zmanjka pomoči potrebnih. In s to akcijo se istoveti občinski vrh od župana navzdol? Ali pa se morda istoveti s skrivalnico Klemena Malovrha, ki prostodušno prizna in potrdi, da je "on prižgal lulučke" že nekaj dni preden je to uradno smel storiti župan!?

Nam se je posvetilo takoj: če poleg res sporne požrtije za dolgo mizo direktor uspe še skriti, kako posluje z najbolj znanim "menedžerjem" naše glasbene scene, potem je vse mogoče. Zdaj imamo naslednje stanje: skrito pogodbo s skritimi zneski (seveda bomo za dokument ugotovili sledljivost, da ne bi nastal šele po firbcanju Trme) in javne pozive k dobrodelnosti in dobrim delom!

Kako vam gre to skupaj?