To, kar je (za zdaj še neuradno, a ....) storila kranjska poslanka Mateja Udovč je nagnusno. Ne zaradi tega, ker si upa njena nova "lastnica" zapisati, da je politika "umetnost zmožnega" (dejansko: možnega) in trdi, da nima nič z združbo Povežimo Slovenijo. Gre preprosto za izdajo. Še včeraj se je smejala Zdravku, koketno z njim hodila po lepi naši deželi in tujini, danes mu je zarinila nož v hrbet. Konkretno!

Naša dežela je njena novi dom in tisti, ki je "izdal" prvotni SMC, je doživel politično izdajo v najbolj elementarni obliki: ušla mu je poslanka s katero je hodil po hribih in pred nekaj dnevi okušal sadove njene politike v Predosljah. Naša dežela = Povežimo Slovenijo. Morda ne dobesedno, ampak: jata je ista, morda so ptiči vseh sort. Ker je to legitimno oponašanje leve politične sfere, da s sateliti (SMC, Zares, Pozitivna Slovenija ipd. itd.) pridobijo dovolj glasov za svojo vlado. Ki jo potem izdajo in prebegnejo - insajderji ali za mnoge - izdajalci...Tudi ista Aleksandra, ki zdaj z Matejo Udovč ponuja prave vrednote. Da crkneš od smeha ali počiš od jeze. In jutri bo odgovor z leve morda energetski japi v obleki "borca za navadne ljudi" ali kdorkoli drug.

Ko smo pred dnevi dobili namig o prebegu naše poslanke, smo to prilčakovali malo kasneje. Ker se je s privilegiji kot je pot v Dubaj tako dobro znašla pri "kozjanskem biku" kot je nadimek tistega, ki bi - parafraza - osemenjeval po Sloveniji, da bi nas bilo milijon več!? Mateja Udovč je ena najbolj žalostnih zgodb kranjske politične zgodovine po osamosvojitvi : nastala je in deluje za - svojo korist. Mar ne vsi? Nesporno, z mano vred. Ampak tako premeteno izdajati zdaj ene in potem druge in tretje zato, da bi še kdaj - parafraza - kam letela na toplo in smuknila v "negliže toaleto" in nam pridigala o geslih naših življenj, je res perverzno.

Pomislite: na politiki te gospe so želeli novo, svojo, drugačno občino!? Pridružila se je še eni lokalni političarki, ki je prepričana, da ljudje niso dojeli za kaj (koga!) gre! Gospa poslanka je zdaj edina Naše dežele v parlamentu? Razen, če bo "nepovezana" ali karkoli že prinaša ta politična praksa političnih izdajalcev, ki jih v našem parlamentu vedno mrgoli.

Potem je tu še nategnjeni minister. In njegova stranka. In nekje smo vsi mi, ki moramo iz dneva v dan te izdajalke/izdajalce gledati, poslušati. Edina sreča je in bo, če bodo izdajalci na koncu izdani. To prenesejo najtežje, a ni čudno? Za vsako rit tudi v politiki raste palica v grmovju.

Pa srečno v vaši deželi, gospa Mateja. Ker je gotovo vsaj eno: ni moja, ta vaša dežela...!