PRED LASTNIM PRAGOM IMAM VEDNO METLO. TA LETAK SMATRAM ZA ENEGA BOLJ DUHOVITIH NAPADOV NAME....VSI ODGOVORNI PRI POGODBI NISO ODKRILI NIČ NEZAKONITEGA IPD. /REVIZIJA, MESTNI SVET ETC./

Klemen Malovrh ni s.p., ni d.o.o. in ne ustvarja dobičkov in sploh prihodkov zase. A se tako obnaša. Ker je prepričan, da z Alešem Vovkom /Raay produkcija/ lahko sklepa posle, ki so "poslovna skrivnost"! To je lahko počel kot gostilničar, a zdaj je direktor javnega zavoda kjer je plačan z javnim denarjem, ki ga na leto zapravi lahko milijon in čez...

Si predstavljate župana Matjaža Rakovca, da politikom in javnosti reče, da je pogodba o gradnji neke šole ali nakupu njegovega službenega avta ali..."poslovna skrivnost". Saj bi ga "pojedli" kot se reče. Seveda njemu to na misel ne pride, ker je vsak porabljeni cent iz proračuna - javen. Viden. Naš in ne morda od tistega, ki podpiše pogodbo.

Nekoč sem želel pogodbo od Boštjana Trilarja, župana. Posloval je z Ninamedio. Ne on, občina. Pošto sem poslal na občino, poklical pa me je moj šef Miran Lesjak. Češ, kaj imam spraševati, ko pa se ve, čigava je agencija za merjenje javnega utripa. In da ne bo odgovora in ne članka. No, to pa je bila skrivnost, zapovedana od tam kjer sem imel izbiro: takoj temu svojemu varuhu novinarske časti poslati odpoved, ali se ukloniti. Sem se uklonil, ampak samo začasno in zdržal toliko časa - paradoks - da nisem postal iz proračuna plačani svetovalec. Kjer pa se je vedel vsak cent porabe javnega denarja in kjer sem svoje delo opravil pošteno (moja ocena). Pogodba je bila kajpak na moč javna, zneski znani (okoli 2500 bruto mesečno kar neto pomeni polovico ali malo več). Nikdar nisem skrival, še manj bežal od svoje "javne podobe". Ker bi me sicer upravičeno javno "linčali".

Če Klemen Malovrh v Kranju prižiga lučke in to prodaja ali pa kaj v zvezi s tem kupuje, to ni poslovna skrivnost. Ali imamo direktorja, ki zavestno počne nezakonitosti ali pa nima pojma, kaj dela - je vseeno. Rezultat bo na koncu jasen: papirje na plan!

Da si Kranj "lasti" kot svoj fevd direktor nekega zavoda pa naj skrbi predvsem tiste, ki so ga nastavili. (kdo te je nastavu? jest sem te nastavu? politka te je nastavla! = pred mnogimi leti pred kamero rekel Anton Rop Zoranu Jankoviću) Za leto 2020 bo isti direktor moral sleherni cent prikazati in pokazati Računskemu sodišču, morda pa tudi za 2021, kdo ve.

Glede na njegov odziv do javnosti /Trme/ in denarja in Kranja nas to lahko skrbi.

Miran Šubic, urednik Trma.si