Plačati 2500 evrov za nastop dveh res neznanih (se opravičujem za vrednostno sodbo laika...) glasbenikov v Kranju ob "sprejemu športnikov", je perverzno ob dejstvu, da ta ista oblast zdaj vodi dobrodelno akcijo "V srcu dobro mislimo" kjer naj bi v istem decembru vsi mi bili dobrodelni. Je dobrodelen javni zavod za turizem in kulturo, ki sklene tak posel in ima direktor podporo vrha naše oblasti? Ali dobro dela le za žep "menedžerja", ki mu Kranj plačuje za snemanje spota kar je res posebnost (med župani nekaj občin smo poželi smeh ob takem vprašanju)?

Ko smo se zgrozili nad opevano dobrodelnostjo prvega dogodka s podpisom Klemena Malovrha, nismo vedeli, da bo končal v rdečih številkah. Zato, ker so od tiste mize nesli revnim nekaj obrokov ali zato, ker so tam - na primer - zastonj jedli prijatelji nekega kranjskega gostinca z dobrimi zvezami? In je zastonj jedel strokovnjak, ki je bil tja povabljen (kot je povabljen povsod kjer se dobro je ipd.) in ni sam od sebe segel v žep za dobrodelnost? In so bili dobrodelni podjetniki, ki so "prostovoljno" podprli Dolgo mizo, da je zdaj prinesla izgubo? Norca se pa ne delat, posebej z dobrodelnostjo ne.

Ker "v srcu dobro mislimo" je nekaj kar dejansko pomaga. Z evri, ne s parolami in gesli in lepimi besedami. Isti evri pa polzijo iz zavoda, ki ga vodi - direktor s podporo. Kaj nas birga, kdo ga podpira - logično, da tisti, ki ga je izbral!? Politične in osebne in druge podpore pomešati z malo dobrodelnosti, je grdo. Res (znova oprostite) glasbenosporen "lahkotni komad" proglasiti za promocijo Kranja pa je naravnost - nagnusno. Ampak: podpora je in to soglasna in....

V času mask se skriva pod njimi marsikaj. Dobrodelnost ali promocija ali še kaj pa so pojmi, ki ne gredo skupaj s "politično podporo", "županovo ipd. zaslombo". Ker dobrodelnost in prošnje za pomoč se dogajajo točno pred vrati direktorja, ki s podporo iste oblasti počne kar hoče. Zakaj bi se naslednje leto trudil župan s prižigom lučk, če jih Klemen Malovrh prižge kadar hoče in to še - plača - tistim, ki se ob taki dobrodelnosti verjetno smejijo ves december! Jaz se ne.

Miran Šubic, urednik Trme.si