Takole so se ovekovečili visoko zgoraj na razgledni ploščadi kranjske cerkve župan Rakovec, podžupan Černe, direktor zavoda Malovrh. Lepo. Spodaj smo pa tisti, ki se sprašujemo o tem, kdo in kako in zakaj omogoča, da - na primer - javni denar iz zavoda kjer je direktor odteče v zasebno podjetje kjer je lastnik Klemen Malovrh.

Seveda pa nočemo nikogar obtoževati za kako nezakonitost in podobno. Ravno nasprotno: pozivamo k zakonitemu ravnanju tako direktorja javnega zavoda kot tistih, ki so ga izbrali in ga nadzorujejo. Da pa pretaka (pa čeprav en sam cent...) iz naših žepov v svojega, je za nas vredno jasnih odgovorov, ki jih bomo še (po)iskali.

Kadrovanje v občinskih javnih zavodih ni lahko delo. Spomnimo se gasilcev, dodajmo vrtce in tako dalje. Najbolj zmuzljiv pa je zagotovo proračun zavoda za turizem in kulturo. Je res promocija in odličen projekt elitna požrtija sredi Kranja, ki na koncu pomeni izgubo za zavod? Je res promocija Prešernovega mesta všečna popevčica za široke množice? To so vse odločitve, ki jih sprejema iz naših žepov plačani direktor, ki je izbor - brez slepomišenja - te oblasti in njenih vodilnih.

Pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni, pravijo. Pot v " finančna nebesa" po cerkvenih stopnicah pa ima morda podlago v tem, da v nadzornem organu zavoda sedi eden najbolj izpostavljenih mestnih uradnikov in najožji županov sodelavec! Je to za koga "bianco menica" nedotaljivosti?

Nič in še manj nikogar ne obtožujemo. Pač pa obžalujemo, da ščitenje lika in dela nekega direktorja dnevno povzroča nove informacije. Zdaj smo prejeli "dosje razpis" o tem, kako je bil imenovan in tako smo priče klasiki naših šefov turizma: dva sta "morala" odstopiti, tretji pa trenutno pred županom prižiga lučke in plačuje kar hoče komur hoče. Tudi sebi.

Ima kdo občutek, da je tako visoko, da je nedotakljiv?