"Lej ga Šubica, ni bil na požrtijo povabljen, zdaj pa ropota!" = zelo možna smer razmišljanja ob mojem odnosu do Dolge mize. Ta odnos je od začetka negativen v marsičem. Predvsem pa me razjezi, če se kdo dela norca iz resnih stvari: dobrodelnosti, boja za boljše okolje. Ker vse to Dolga miza počne in pomeni.

Ko mi je bilo preprečeno poročanje z dogodka 2023 v demokratični Sloveniji in v Prešernovem mestu, je bilo to dejanje oblasti. Kranjske. Do danes (pa tega sploh ne terjam, a sem jih obvestil) se nihče od tega ni ogradil z besedico. Kar preprosto pomeni, da se strinjajo, da se novinarju onemogoči delo in da je kršen 39.člen Ustave RS. Če bi se to zgodilo v Ljubljani in bi bil jaz Nika Kovač ali Bramko Grims, bi mediji tekmovali o tem, kdo bo bolje analiziral, poročal ipd. A gre le za nepomembni Kranj, za nepomemben dogodek, za nepomembnega novinarja. Z njim sem seznanil tiste, ki glasno vsak dan branijo z besedami ustavne svobodščine in slutim enak odziv. A jez sem zapitek plačal, nikdar nisem jedel zastonj na račun novinarske izkaznice ipd. Preverjeno. Če me je gostil prijatelj, sem bil dodatno vesel....

Sem fouš tistim, ki so jedli na moj račun? Bom zapisal nekaj iz osebnega življenja: nekoč sem si s prijatelji za mojega Abrahama privoščil obisk Michelinove restvaracije v tujini. Firbec, posebna priložnost ipd. In naj ne bo hvalisavo: še marsikje sem bil tako firbčen. Zato me radosti kulinarike ne prisilijo, da bi bil fouš. Ne, vsakomur privoščim spoznavanja te vrste.

Kdo plačuje vse to? Sponzorji, ki so povezani z občino s posli že ne. Oni samo plačajo delček in zato dobijo vstopnice zase in tiste, ki jih povabijo jest in pit. Vse to plačamo mi: tudi jaz, ki me je uradniček tega mesta nagnal z dogodka in naščuval valpta name kot so jih včasih graščaki na reveže. Kako bedno je, da se hvališ z dobrodelnostjo in revežem še drobtinic z mize ne daš (več) ampak vrečko izdelkov. Revežei torej niso prejeli lokalne hrane, ki je teknila županu in jedcem Dolge mize oziroma elitne požrtije!?

Zato se bom za svojo osebno novinarsko pravico boril naprej in zato bom jutri objavil podatke, ki so prileteli iz "insajderskega kroga Rakovec&Malovrh". Zato, da kranjska javnost (z reveži z vrečkami vred...)dobi jasen vtis o prevari, ki se ji reče Dolga miza.....

Miran Šubic, občan Kranja in davkoplačevalec in....

PS

ISKRENO OPRAVIČILO KUHARJEM, NATAKARJEM IN VSEM OSTALIM - ONI NISO BILI IN NISO NIKDAR TARČE MOJE KRITIKE. NJIHOVO DELO CENIM IN SPOŠTUJEM. MORDA MNOGI POJMA NIMAJO O TEM, KAKŠNO JE ZAKULISJE DOGODKA, KI IMA ZAME SAMO ENO NAPAKO: POD MODNO IN MODERNO POČETJE (KUHAJO VSI MEDIJI IPD.) KUHARSKIH VEŠČIN SE SKRIJE DEJSTVO, DA DAVKOPLAČEVALCI PLAČUJEMO POJEDINE NAŠE OBLASTI. IN TEMU ODLOČNO NASPROTUJEM. IN TUDI ZARADI TEGA NISEM SMEL NA DOGODEK KOT NOVINAR POROČEVALEC KAR SE V KRANJU OD 1991 NI ZGODILO!