Podjetje X lepega dne od kranjskega župana dobi povabilo, da podpre ekološko, kulinarično in socialno usmerjen dogodek. Direktor pogleda, koliko poslov so sklenili in pomisli, koliko jih še bodo z isto občino istega občana in ne okleva - postali bodo pokrovitelji dogodka. Vstopnice, ki pridejo s tem plačilom, bodo "zajedli" šefi, jasno....

Podjetje X želi priti v Kranj. Želi posle v Kranju. Milijonske, če se da. Ko dobijo povabilo k Dolgi mizi, ne oklevajo: župan in njegova stranka in oblast bodo odločevalci pri poskusu, da pridejo (tuji) podjetniki v to okolje in začenjajo mlatiti dobičke. In direktor takoj naroči: gremo k Dolgi mizi pa še jedli bomo!

Podjetje X postane pokrovitelj in nameni 70 vrečk(košaric) izdelkov za kranjske reveže (beri: socialno šibke) in za Dolgo mizo sede ena odgovornih skupaj z dvema, ki se pišeta enako....družinska večerja vrhunske hrane je tu!

Novinar X je odstranjen s tega dogodka. Ni mu dovoljeno skoz vrata. Javni prostor = dvorišče muzeja= kulturno prizorišče ipd. je zaprto za javnost. Z varnostnikom. Zato, da se za ograjo ob mizi mastijo predstavniki oblasti in tisti, ki so začutili neustavljivo željo po tem, da podprejo ta dogodek, ki je prepričal evropske presojevalce in so rekli: "To je evropska destinacija odličnosti!" Tja seveda (kritičen) novinar ne sodi, zato je nezaželen.

50 000 in več nas je nezaželenih. Ne smemo tja kjer se šibi Dolga miza. V ospredju in na vrhu je "rdeča kranjska oblast in stranka", ki pomaga voditi tudi državo. Rečejo si "social demokrati". Ker je socialno, da se zapreš pred rajo, ki dobi vrečke za reveže?

Zakaj sem vsem njim plačal to požrtijo? Ker se je dogajala NA MOJEM ZEMLJIŠČU moje občine in države. Ker so jo izvedli OD MENE PLAČANI MESTNI URADNIKI/USLUŽBENCI IPD. in to je moj prispevek. Ker so jo doplačali TISTI, KI SLUŽIJO EVRE JAVNEGA DENARJA S POSLI S PRORAČUNSKIM DENARJEM, ki ga prispevam od plače, pokojnine za take posle. Toliko v pojasnilo, a jih je še veliko...

OBLAST, KI SE MORA SKRITI ZA PLEČA VARNOSTNIKA, KO SE BAŠE Z DOBROTAMI, JE KRANJSKA OBLAST 2023. ENI SO JEDLI, DRUGI MOLČIJO .... IRENA DOLENC/NSi, na primer. BRANKO GRIMS, SDS, na primer. ZORAN STEVANOVIĆ,Resnica, na primer. ANA ČERNE, Levica, na primer. Pa ANDREJA KERT, Svoboda, na primer. Pa še kdo....TO JE SISTEM.

Trma/tor/ je sam/a/ PROTI SISTEMU.

ps

Vsi, ki so sedli za Dolgo mizo, si - po mojem prepričanju - lahko privoščijo 100 evr v dobrodelne namene. Ni potrebno, da jim kaj doplačam jaz. In "kranjska raja"....Da pa si privoščijo lahko vse to, jih je čuvala ograja, s tančico zastrta vrata in varnostnik. Ogabno.....