Bil je prejšnji direktor Zavoda za turizem in kulturo pa je neslavno moral oditi. Skrbel je za promocijo Kranja tudi tako, da je plačal 10 000 (deset tisoč) evrov tistim, ki so delali film/knjigo o slogu smučanja Tine Maze. Lepo. Prav pride. Promocija Kranja ? No, ja.... pa saj ni šlo iz njegovega žepa. Kdo pa je bil zraven? Aja, nekdo iz Kranja...

Zdaj je nov direktor Zavoda za turizem in kulturo. Ne vemo še, koliko je stal (če je stal) spot ansambla, ki so prepevali sredi Kranja. Vemo pa, da je "slutnja Kranja" dolga nekaj sekund in da jih bo malo, ki bodo Kranj prepoznali - če niso Kranjčanke, Kranjčani. Pa kaj, direktor zavoda to "sceno" dobro pozna, ker je (bil) sam svoj "menedžer" za glasbene dogodke v njegovem lokalu...ko še ni bil direktor, jasno. Posluh torej ima...

Lučke so torej muzikantom zagorele, preden so nam, Kranjčankam in Kranjčanom. Ker je tako nekdo odločil in "prehitel" županov prižig lučk, ki je bil na občinski praznik ! Dober "biznis" za Kranj, da glasbena skupina "prižge" lučke in še "pokasira" kak evro...?

Čudno pri vsem je, če ti Polkaholik odloži slušalko, ko zasluti, da vprašana gredo v tisto smer kjer so bili do zdaj skupaj le oni in Zavod za turizem in kulturo Kranj. Pa saj je muzika popularna, skupina tudi...česa bi se bali?

Se spomnite Dolge mize istega direktorja istega zavoda? Do danes ni uspel odgovoriti na vprašanja, ki so presneto jasna: kdo, koliko, za kaj, po čem...! Ker je prepričan, da mu "ta pravi" držijo štango kot se reče. Pa gre vedno za javni denar javnega zavoda in javnega direktorja na javni funkcij. Če bo precej časa odlašal z odgovorom o lučkah, se bo nam posvetilo, da kdo morda malo "ureja za nazaj" kakšen posel okoli tega?

Mi naivno poslušamo muziko, se veselimo (kranjskih) lučk in plačujemo direktorja in zavod. Manj naivno pa verjamemo, da je takle "biznis v ozadju" - zastonj. Za kogarkoli.

Takole je torej Klemen Malovrh prižgal lučke. Za njim pa pride na vrsto župan in mi vsi...Gremo na....!