Novoletni sprejemi in srečanja morajo biti prilagojeni časom, ki jih živimo. Kako občinska uradnica ali uradnik ubijeta dve muhi na en mah in se zraven še zabavata? Tako, da najprej zvijačno vabilo obljubi zajtrk, ki pa je seveda za požeruhe sedme sile le past: prišli boste in poslušali boste kot morata poslušati kot šolarčka postrojena podžupana na odru, uradniški šefi pa v klopeh "božjo besedo" oziroma županov monolog. Ker ponovno priznam, da sem prej odšel, sem izpadel samo nevljuden. Če pa bi mi po tem uradnica iz kabineta z vprašanjem "vegi ali navadnega" ponudila "novinarski zajtrk" ob cca 11.30, bi ga odstopil. Komu? Ja tistim, ki so garali tisto dopoldne - od župana navzdol....So tudi oni dobili za novoletno pogostitev "vrečko presenečenja" ali pa jo še bodo? Zadnjič sem jih videl zbrane v taki zasedbi na malo drugačni "požrtiji" alias dolgi mizi za elito...

Ponižati vabljene na tak način, je možno in mogoče. Gostu lahko na različne načine pokažeš, kako ga ceniš. Za ene je dolga miza dobrot, za druge v plastiko zavit sendvič in voda (vse bio in eko in kar je še tega...)! Sam tak zajtrk zavračam kot sem nehote zavrnil tako seanso po vsebini in obliki.

Novinarji nismo pravljična bitja: imamo grehov nič koliko. Največkrat nam manjka ponosa, ko nas pod krinko "prijaznega vabila" ponižajo z vrečko, ki naj bi jo kacinovsko pojedli v avtu ali tišini parka ali...z lepimi mislimi na tistega, ki nas je obdaril s to izvirno dobroto ob koncu leta...Kajti po logiki s Slovenskega trga 1, je vrečka presenečenja dosegla več ciljev: poslušati so morali litanije (morda pa bodo le kaj uporabili pri svojem poročanju in vse bo poplačano), da so dobili obljubljeno - zajtrk....Kako duhovito in celo izvirno (kot tista dolga miza, prekopirana iz tujine in plačana z davkoplačevalskim denarjem)!

Da užaljeni novinarček ne more preboleti, da se ni basal z dobrotami za bogato mizo županovo? Da novinarček ne razume darila, ki je tako ekološko in bio in "in" ? Da novinarček vedno nekaj nerga in se peni, a ga nihče resno ne jemlje, ker mi že vemo in mi že znamo in ....?

Povsem se sprijaznim tudi s takim zaključkom. Le z enim se pa ne: VSEGA NE POŽREM PA NI POMEMBNO, KDO MI SERVIRA! DOBER TEK!