K sreči ali pa na smolo dobimo sporočila naših političark oziroma iniciative za novo občino - z zamikom. Tako se smejemo šalam kot tisti zabiteži saj veste od kod - z zamikom. Ni in ni konca - oprostite - lastnemu smešenju gospe Gunčar, ki je na čelu civilne pobude za novo občino in gospe Udovč, ki je bila poslanka SMC, zdaj pa je verjetno - ne vemo - prestopila ali se stopila s Konkretno!?

Če sledimo zapisu, je vlada sledila političarkama, ki do zdaj nista uspeli pokazati in dokazati, koliko ljudi dejansko podpira in tvori isto civilno pobudo, ki je zdaj dala na povodec (ljubkovalno si itak pravi ali pa mu pravijo Kozjanski bik) kar ministra, ki bo v četrtek prišel v Predoslje! Opala: tam je nesojeni sedež nesojene občine Golnik! Nič narobe, vlada nadaljuje pohode po državi, v petek je Gorenjska na vrsti. Predhodnica pa tudi minister katerega stranka je na koncu končala pri 0,8% podpore v javnosti. Morda tudi zato, ker se podpisuje pod razbijanje Kranja kar so mokre sanje naših dveh dam.

Zapisati tako nebulozo je preveč. Ne zaradi tega, ker si to domišljaš ampak zaradi tega, ker v to verjameš. In prodajaš vsem drugim na spletu in pošiljaš to sedmi sili (k sreči Trmi ne...)! Glej no glej, vlada ali pa vsaj minister sta prepoznala projekt turizma a la Barbara Gunčar (nekoč je morala zapustiti STO...potem je odšla tudi iz nekaj hotelov....pa iz igralnice....in še kje niso prepoznali njenega voditeljskega potencial)! In en dva tri, evo ministra v Predosljah. S popravo: sedeža nesojene občine ne bo obiskal, bo kar v gostilni zaključil obisk. Pripravijo naj vodo in sendvič - to med kovidkrizo navadno zaužije na svojih obiskih!

Kaj je torej neumnost zdaj in ne več v mojem otroštvu? Če se dve političarki za svoje politično preživetje tepeta s pametjo! In zmeraj zmagata!

PS

Spodaj podpisani podpiram pravico slehernega, da živi v občini, ki je njemu pogodu. A vsakega bi ob tem vljudno zaprosil, da naj razmisli o občini, ki bi nastala zaradi političnega preživetja dveh političark....

Miran Šubic, Kranjčan iz Bitenj