Bilo je dve leti in pol nazaj, ko je Trma "na glas razmišljala". Ne, nič skrbi: nič se ni zgodilo. Pa smo še prepričani, da je treba dati spodbudo. Mladim, udarnim, prodornim, zagnanim, sposobnim. Da jih ni? Prezrli smo Mitjo Okorna v mestu kjer je rojen (morda tudi on nas...). Brata Krajnčan sta mlada, prodorna umetnika - pa kaj...In imeli smo Jasmina Freliha, pisatelja nove generacije. In še koga - na primer podjetnika Andraža Logarja...in tako naprej.

Pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni, pot do javne presoje pa s predlogi. Trma zato upa spomniti na to, da smo skušali Nejca Zaplotnika kot človeka,ki je presegel naše kranjske plotove s širino in globino duha, ponuditi kot zgled. Veseli smo, da zdaj dobiva film in knjigo oziroma dnevnik.

Koliko mladih imamo med nami, ki hote ali nehote naš Kranj predstavljajo mnogo bolj odmevno od slehernega politika? Koliko mladim bi lahko pomagali tudi tako, da bi njihove doseže izpostavili? O tem smo pisali dve leti in pol nazaj.

Mediji pišemo vsemogoče. Kot domač, lokalni, kranjski medij pa smo vpeti v to okolje. Zato je naš predlog še vedno na voljo oblasti in njeni presoji. Če bi vprašali Kranjčanke in Kranjčane, bi bil potrjen jutri. Ne, že danes.

Na mladi svet stoji, kaj pa Kranj?

Miran Šubic, urednik Trme

ps

Našteti ljudje so zgolj primeri in zato ni bil moj namen koga izpustiti, ker morda zanj niti ne vem. Vem pa, kdo bi moral vedeti in kje. Na Slovenskem trgu 1.