Ker je mestni svetnik SDS Bojan Homan v Kranjskih vrtcih povezan kot oče zaposlene, ki jo je zaposlila sedanja (za mnoge sporna) direktorica, bi moral kot član sveta zavoda odstopiti, ko se je začelo iskati odgovornost za stanje prav pri direktorici. Predvsem zato, ker je njegova svetniška sočlanica istega sveta dala jasno vedeti, da direktorici podpore ne more dati. Ker si je preprosto ne zasluži.

Ker je direktor javnega zavoda za turizem zaposlil pogodbeno gospo, ki je prejela skoraj dvajset jurjev, je morda zdaj začutil, da mu nihče nič ne more. Zato Klemen Malovrh ne odgovarja na vprašanja o porabi javnega denarja. Pet delovnih dni molči in trapasto bi bilo verjeti, da to počne, ker nima "potuhe". A to so naša ugibanja: dejstvo pa je, da lahko isti direktor (pred tem gostinec tik ob občini...) prižge novoletne luči, dovoli snemanje reklamnega spota in ne pojasni kdaj, komu, po čem ipd.

Ker je politično zakulisje nekaj kar obstaja tudi v Kranju, se takim odstopanjem lahko čudimo. Lahko sprašujemo. Lahko celo odkrito dvomimo. Zato ni čudno, da nenadoma vsi zaposleni na občini morajo na Slovenski trg 1 - konec je "dela od doma". Zakaj? Zato, ker je "nekdo" namesto lajšanja tegob občanov - "smučal od doma"!? Seveda se o tem ne oglasi služba za lepoto lika in dela naše oblasti. Smučarijo se malo pomete pod preprogo....

Ko na dogodku, ki ga organizira največja nasprotnica te oblasti in župana, protokol krajevne skupnosti odloča, kdo bo povabljen (Trma je bila...a ni odšla!), se ob ministru drenja kranjski kriminalist in obenem podjetnik, ki je na sprejemu skromno "član sveta KS" čeprav je jasno, da nihče ne prime mikrofona, če ni on za. Poleg njena je kranjski podžupan, zraven poslanka, ki je za razbitje Kranja in podjetnica ekološke in socialne usmeritve, ki gostoli ministru na ušesa (nam sporočajo iz Predoselj).

Vsa ta zmešnjava klientelizma pa je morda zametek tega, kar je izredno nevarno za higieno kranjske politične scene: več se dogaja za našimi hrbti kot nam pred očmi! Le posledice vsega, mi plačujemo!