Ali je mogoče, da nekdo dve leti prejema po več kot deset jurjev za prireditve ali dogodke, ki jih dejansko ni? Bomo videli. Pojasnila čakamo, ker z občine dobivamo razlage, ki nas spravijo v dobro voljo: to je latovščina birokratov ali mazanje oči novinarju...Mimogrede in samo kot dodatek: podjetje katerega solastnik je postal direktor javnega zavoda za turizem in kulturo je v času krize prejelo od države okoli 80 000 evrov pomoči ipd. Pozdravljamo: niso edini, kje pa. Vendar pa to ne spremeni dejstva, da morajo za občinskih 10 000 storiti kar veleva pogodba...ali denar vrniti! Če ga kdo zahteva? Če kdo preverja, kaj so storili? Lokal in pisarna župana sta narazen "100 korako", ne 100 metrov. Kako direktor plačuje svojemu podjetju z računa zavoda pa bomo tudi še zvedeli, upamo. O težavah z javnim naročanjem (zaradi njih je moral oditi prejšnji direktor) pa sploh ne pišemo, ker tudi tu direktor odgovore dolguje tudi županu. Mi smo nad njim bolj ali manj obupali.

Je župan vedel, da je direktor prižgal lučke v Kranju pred županom in vse to še - plačal! Ne, niso plačali tisti zaradi katerih so gorele lučke, ampak mi, davkoplačevalci Kranja. Ne malo v luči dobrodelnih dobrih misli v naših srcih! Za povrh so tam veseljačili. Ja, v občinskih, naših, zavodovih prostorih so peli, igrali, plesali. Žurka, so opisali to mladci, ki so za vse pokasirali tisoče evrov od istega zavoda. Je torej župan odobril veselico v prostorih zavoda? Je kdo kaj ukrepal ali vprašal - razen Trme?

Tragika je, ker se vse konča na Slovenskem trgu 1. Kjer so izbrali direktorja. Od koder ga nadzorujejo. In mu dajejo vso podporo. Tudi mi jo dajemo za vse dobro kar stori. Problem pa je, ko direktor postane utež okoli vratu župana. Kajti (dokazanih) zgodb je malo preveč, da bi se vsi skupaj "delali Francoze", kajne?

Če pa je zopet v Kranju "nadžupan" kot je bilo to pri prejšnjih županih, prav. Klemen Malovrh se tako obnaša, o tem pa ni dvoma.