Da se resnica prav spozna, je treba slišati obe plati zvona! Kaj pa če druge ni? Če preprosto trdi, da je ena plat napačna, druga pa prava? Če bi vaši hčerki, dekletu nekdo rekel (v prispodobi) "divja svinja", bi še verjeli Radenku Mijatotviću, ki vodi NZS in podpira Boruta Jarca, selektorja ženske reprezentance SLOVENIJE! Torej gre za ekipo, ki predstavlja slovenski nogomet, kajne! In slovensko državo!

31 se jih je podpisalo pod navedbe, ki bi v normalnem okolju terjale suspenz selektorja in njegove ekipe dokler zadeva ni preiskana in ugotovljena pravilnost navedb. Če pa to izostane in se predsednik in znjim vodstvo NZS postavi za selektorja, je stvar jasna: ne upajo, zmorejo, nočejo priti stvari do dna. Nekomu zanikati pravico do predstavitve problema javnosti, je sramotno dejanje zveze kjer v vodilnem kadru ni niti ene same ženske. Moški svet je obračunal že, ko je nekdo nedovoljeno fotografiral sodnice med preoblačenjem: Trma ni dobila odgovora, skrili so se za to, da sodnice lahko obvladajo, ker odločajo o njihovem napredovanju, statusu...

Ves svet bo v teh dneh spremlja SP za ženske. Ženski nogomet je v silovitem vzponu. Tukaj, sredi Slovenije, na Brdu vladajo drugačne razmere zatohle balkanske krčme kjer se ženskam lahko očita videz, spolna usmeritev, slaba igra. Ta dekleta igrajo v tujini za vrhunske klube, v Sloveniji pa jih ponižuje selektor, ki v življenju ni uspel s tako kariero - a je dobro "omrežen" in se mu najde ač službica v NZS. Potem pa dela lahko z igralkami "kot svinja z mehom", da ostanem pri prispodobi? Bi tako upal delati s hčerjo Mijatovića, Čeferina, Pavlina ipd. vladarjev slovenskega nogometa?

Medijska srenja športnih novinarjev je poseben sloj znotraj tega ceha: na tekme so se vozili in se vozijo pod okriljem NZS, kako bodo kritični? Kako bodo lahko presojali ravnanje, če pa ima NZS dolgo palico po uredništvih in je zato pač boj deklet za človeško dostojanstvo marsikje "drugorazredna tema"!

Dokler NZS ne bo jasno in glasno in nazorno raziskala stanje v slovenski ženski reprezentanci, bodo vsi "jarci" in "mijatovići" pričakovali le pokorščino sili, ki se ji reče moški svet, moški šovinizem, moška prevlada.

Dolgo let kritično pišem o NZS in njeni športni politiki. Tole je pa dno dna. Je sramota za državo, ne samo za šport, nogomet. Talibani slovenskega nogometa so v premoči, dekleta naj bodo tiho, ko v državni vrsti vlada alkohol, homofobija, strokovna nepismenost in še kaj?

KJE JE ZDAJ NATAŠA PIRC MUSAR? KJE JE URŠKA KLAKOČER ZUPANČIČ? KJE JE 8.MAREC Z NIKO KOVAČ?

Živim v državi kjer tudi "divje svinje" končno lahko spregovorijo. Problem je, kdo jih (ne) sliši.

Miran Šubic, ki bom kot urednik vedno dal prostor za take objave, ki opozorijo na naše probleme....