Tole gre v zgodovino: opisali smo volitve 2022 daleč najbolj nazorno: en človek me je prisilil, da volitve niso volitve ampak izrekanje proti njemu! To je najbolj žalosten izid golobje zmage v politiki. Ker smo zopet odločili, da nismo za Orbana in Trumpa in ne za diktaturo v njunem slogu. To ni bil poraz Janeza Janše ampak Hojsa, Mahniča, Grimsa in podobnih političnih kreatur. Škoda je, da se mora narod kot na referendumu izrekati predvsem, česa noče. Bil bi čas, da bi na volitvah volili tiste, ki nam znajo ponuditi kar hočemo. Je to res gospod Golob? Ne vemo, izkušnje "novih obrazov" so slabe. Toda resnično rekordna zmaga je poučna za Bratuškovo, Šarca, zlasti pa Počivalška, Pivčevo ipd. kamarilo politikov, ki so dokončno uničili tudi karizmo Janeza Janše. Če ima politično modrost, bo zdaj odnehal. Če...

Človek, ki je udrihal po komunistih, je najboljši izdelek komunizma in najboljši sledilec tistega voditelja, ki mu je vodil kolono v Jajce. Stranka, ki je vsekakor odlično organizirana, je talec predsednika kot je bila partija Titu samo sredstvo. Tito je dobil vojno, legende pa smo potem poslušali pol stoletja, pri Janši šele trideset let...Podobna sta si kot Tito in Twito in vse izhaja iz človeškega značaja: človek, ki ne zmore sprejeti odgovornosti za svoje poraze, je nevaren. Ker vedno najde krivca. Tokrat je slovenski narod kot na referendumu o vodi stopil skupaj in rekel "ne". Nič več "janšizma", nič več izrednih razmer, nič več davčnega svetovalca iz Bosne, nič več odvetnika, ki se smeje vsem in lomasti po državi, nič več do bolečine nesposobnega ministra. Petina Slovenk in Slovencev je glasovala za vse to in to je treba spoštovati. Kajti verniki so težko brez božanstva, ki lahko dela kar hoče. Ampak: vsi smo umrljivi, celo Tito se je poslovil, kdaj bo to dojel in sprejel človek, ki je Slovenijo razdelil bolj kot kdorkoli kdaj.

Nič ne verjamem politikom, ki jih naredi nasprotovanje (pa čeprav Janši). Obenem pa vnaprej nikomur ne odrekam priložnosti. Vendar pa je za to politično kliko treba hišo pomesti. To pa je delo kjer se tudi tisti, ki pometa, nažre prahu.

Nikdar nisem verjel Janezu Janši, a marsikaj je imel in ima prav. In nikdar nisem vsega verjel Cerarju, Šarcu in tudi Golobu ne. Vsak med nami bo posledico svojega glasu občutil vsak dan do novih volitev. Ampak nekomu smo rekli, da ga nočemo več. Pika.