Redar je odšel. Dal odpoved. Gre delat v drugo občino. Ja no, se bo Kranj podrl? Ne bo se, bi se pa moral malo zamajati njegov šef. In še kdo. Ker Kranjčani in Kranjčanke nismo slepi in zabiti, da bi kupili vsako tako "prodano zgodbo". Če je gospa tajnica občinskega financrja čez noč postala inšpektorica, je to samo dokaz, da velja tisti stavek iz Cvetja v jeseni: kjer so pravi ljudje, gre vse prav...

Ravnateljica vrtcev ni odšla. Ker zaposluje hčerke tistih, katerih očetje in mame ji lahko koristijo. Kot mestni svetnik največje stranke, ki je vedno poln nekih pozivov k poštenju in drugim vrednotam, sam pa v vrtcih ne črhne nič. Ker ne more in ne sme? Ker o njemu kdo preveč ve? Ker...?

Direktor zavoda za turizem je iz gostinca postal šef javnega zavoda. Ko je najel po zvezah pripeljano in tistim okoli župana poznano sodelavko, je bil vprašan o njenem početju in zaslužku. Ko je iz neke elitne požrtije skušal ustvariti nekaj, česar ni bilo, je bil vprašan po računih in še čem. In je obljubil pojasnila. A mu jih ni treba dati, ker je za dolgo mizo sedela elita z županom na čelu. Dober tek!

Občinski šef uprave je zaslužen za to, da smo dobili v Kranju filmski festival. Lepo. Je zaslužen tudi za kadrovski nered kjer so si vodilni lepo popravili nazive, položaje in plače in prehajajo znotraj hiše na Slovenskem trgu 1 sem ter tja kot si tisti, ki so blizu oltarja zamislijo. Tajnica postane inšpektorica, nova vodja oddelka z družbene dejavnosti s sabo pelje še svoj "štab" in tako dalje in tako naprej. Je šef vseh uradnikov poklical redarja Janeza in ga vprašal, zakaj odhaja? Upamo, da ga je - ampak tudi dvomimo. Ker je gospod preveč nad vsemi in vsakomur in v varnem zaledju.

Ljudje smo pokvarljivo blago. Nihče med nami (sebe dam na prvo mesto) ni brez napak. Pri delu in sicer. Tragično je, ko kdo pomisli, da mu nihče nič ne more, ker je "županov kader". In zato uživa sadove tega statusa. Nekdo drug pa je samo svoj kader. In ko gre, se nihče še vpraša ne, zakaj.

Vse pa mi plačujemo. Od prvega do zadnjega. Zato nam je lahko redarja Janeza žal.