Ni tako dolgo nazaj, ko je meni in Trmi rada šepetala na uho. O tem in onem iz kranjske politike. O čem je trosila informacije ne pišem. Niti ne izdajam vira. Recimo samo to: za žensko osebo gre. In pri tem novinar vedno preveri, kaj mu kdo ponuja. Njene informacije so bile odlične - znala je prisluhniti tam kjer je bila potem posredno tudi Trma....Nič narobe, ker ni edina s Slovenskega trga 1 nosila Trmi zlata jajca. Tudi drugi so jih in jih še. Tako pač je v politiki, novinarstvu ipd. Da o tem, da je velikokrat poudarila, kako koristno je to, kar počne, ne pišem....

Potem sem nekoč napisal volilno napoved in se pod njo podpisal. Kot vedno. Pa me je hitro zašpecala mojemu šefu. Ko se je izkazalo, da sem imel prav, da so njene možnosti v kranjski politiki manjše "od Kelvinove ničle", se mi za to, da je postala "špeckahla" ni opravičila. Ženski ego in žlehtnobica v krilu, ni kaj.

Potem se je lotila "lezenja v ..." Da bi pač politično preživela bi bila podžupanja (?), će ji že na županski stol ni ratalo. In tako naprej do polomije vseh polomij, ki jo je opredelila kot "luzerko" v politični igri kjer ni nihče nedolžen in se ne izbirajo sredstva. Osmešila se je, to je najhuje. In tista z njo, ki je med tem že zamenjala politično korito.

Jasno je, da je na Trmo vmes gospa političarka pozabila. Smola pa je, da Trma ni pozabila nje in smo odkrili prvi kaj snuje, oblikuje, sestavlja. Ker smo vedno dobro obveščeni. Če me je nekoč vabila na kavice, zdaj niti na "uradne" dogodke v njeni režiji nisem bil vabljen. Kar je samo dokaz, da je vsaka njena žaljiva oznaka zame kompliment. Da je vsak pridevnik, ki mi ga obesi - pohvala. Si predstavljate, da bi bil v njeni vpregi in bi me peljala v prepad kot se ji je do zdaj posrečilo pri tistih, ki so ji verjeli.

Ni edina, ki me je napačno (o)cenila. Nič zato, tudi sam sem se neštetokrat zmotil o ljudeh in stvareh. Problem je samo v enem: če te taki in take "kupijo in prodajo". Potem nisi nič drugega kot - tepček. Če te pa ne, se osmešijo in izpadeju neumni tisti drugi.

Kdor mi krade moje delo, je zame tat(ica). Posebej takrat, ko me še malo pljuva na eni strani in na drugi moje avtorsko delo prisvaja. Me pa to v takih primerih ne čudi. Prej ali slej plačilo pride....

Miran Šubic