Demagogi v politiki odlično molzejo rajo. Od nekdaj. Pri nas? Jelinčiču to uspe, če le malo zabrenka na nacionalna čustva. Stevanović je bil njegov podpredsednik, ki ga danes (vsaj na spletu) hvali četniški vojvoda in vojni zločinec Šešelj v Srbiji...

Ko takemu 19 minut nameni predsednik države, je to dno dna. Tisti predsednik, ki koplje, orje, gnoji ...ipd. po Sloveniji in ga do znamenitega vzklika vzburijo maturantke! Tisti predsednik, ki niti minute ne nameni, ko to pričakujemo. Tisti predsednik, ki deli jabolka navdiha in enega si je zaslužil kranjski anticepilec, ki nam je (dokler se ne izkaže nasprotno) vzel česar ne bi smel oziroma dva jurja in pol za svoje pravdanje zaradi obrekovanja, ki naj bi ga zagrešil.

O kranjskem politiku ni treba izbuljati besed. Zame je bil prebrana knjiga puhloglavosti, nametanih floskul od nekdaj. Ko se je lotil pospravljanja po komunalnem podjetju, je to prišlo na dan. Doktorski študent? Zaposlen na občini? Podpornik (z nekaj evri) svoje politične sledilke, ki ji nakaže na zidarsko podjetje naš denar za "intelektualne storitve"? Ko pa predsednik države z njim brez mask sede za mizo, to več pove o predsedniku kot o demagogu kranjske politične scene.

Tisti, ki še niso dojeli, da imata oba enak cilj, bodo še naprej verjeli obema. Enemu, ki je kot strah (znotraj votel, okoli ga pa nič ni) oziroma je podoba maziljenega manekena, ki vse življenje živi od našega denarja - drugemu, ki si tega želi. Na vse načine nas oba žejne vodita čez vodo, čreda ovc pa bleja....

Predsednik države, ki se ujame na take limanice, je ogledalo naroda, ki verjame politikom ala "kranjski Zoki", ki ima enostavne rešitve kot jih je imel Hitler in vsi ljudski tribuni: sovražniki so teli, odstopite, virusa ni..Zgodovinsko gledano se je vse to slabo končalo. Cena? Za 19 minut ponižanja vseh nas je neizmerna. Funkcija, ugled, status predsednika države sta popackana z demagogijo tistega in tistih, ki so njuno volilno telo.

Ne levi, ne desni, ne sredinski. Samo bedasti.