Kako so dali rep med noge! Kako so se poskrili! Kako so pokazali, kdo so in kaj so. Če sem iskren: stanje na RTV SLO je danes doseglo dno dna. Poraženca v tej politični bitki za političen vpliv na politični televiziji (in samo za to gre in je šlo in bo šlo) nista upala na sejo. Zaklenila sta pisarno in odšla novim dogodivščinam naproti. Morda sta šla k "velikemu vodji", da si izmislijo novo zvijačo, potegavščino, trik - neko novo drobno ali veliko umazanijo pač! Biti predsednik sveta RTV in biti v.d. generalnega direktorja in si ne upati priti pozdravit za slovo, je nekaj, čemur rečem: nimata jajc! Da o hrbtenici ne pišem. Da o osnovnem bontonu ne razglabljam. Nočem žaliti, niti obsojati, ampak tako "slovo" je samo dokaz, za kaj v Sloveniji gre dokler bo en pol politike obvladoval večno zagrenjeni in namrgodeni nekdanji komunist, ki svojo "partijo" vodo natačno trideset let. Ovci z RTV SLO sta samo sledili ukazom.

Da bo zdaj bolje, ne verjamem. Le nečesa ne bo več, to je zanesljivo: dva brez jajc sta preteklost čeprav nista bila nikdar sedanjost. Bil sta le amebi, enoceličarja ali karkoli je že takega....O programu pa nič. Ko bom kot gledalec obsedel pred ekranom s ponudbo RTV SLO, bom zapisal drugače. Mene pogrete župa v obliki Marcelov in podobnih ne bodo osrečile, ker jih ne bom srebal niti s pipeto....A vendar je nekaj treba dati novim obrazom: toliko časa, da pridejo s pravo barvo na dan. Ne bo dolgo, verjemite.

Čas janšizma na RTV SLO je mogoče umestiti v izjavo moje prijateljice, sošolke, dolgoletne novinarke, ki je pronicljivo rekla: PREJ SMO IMELI POLITIČNO TV, KI PA JE BILA PROFESIONALNA. ZDAJ IMAMO SAMO POLITIČNO....Izjava, da boljše ni mogoče pogruntati: politika=oblast je držala roko nad najbolj vplivnim medijem desetletja. Rdeča barva ali njene inačice, gledano politično. A obenem so ti ljudje vsaj kaj znali, vsaj obvladali medij, vsaj...Novinarstvo a la Pirkovič ipd. je to spustilo v kloako kjer so plavali kot nutrije na Barju in se razmnoževali in ...

Ne vem, česa je danes konec in kaj se je začelo. Vem pa, kdo nima jajc. Naj ne bo nihče užaljen, če za ta dva uporabljam "moški atribut". Zo počnem namenoma, ker sta mesarila kot sta lahko s podporo "maršala Twita", ko sta se počutila nedotakljiva. Saj sta še zdaj: kdor ima trohico samospoštovanja, se ju ne bo "dotaknil"....nista vredna.

Miran Šubic, gledalec in nekoč sodelavec RTV Slovenija na Valu 2o2 pa pri Tedniku pa oddaji Zdravo pa...niti ni pomembno, a imam vsaj malo legitimnosti, da kaj zapišem o RTV SLO.....oziroma o stanju duha v Sloveniji danes.